Стойчо Младенов вариант за треньор на Замалек


Стойчо Младенов вариант за треньор на Замалек

2417 0

Работата, която Стойчо Младенов върши в ЦСКА, явно не остава незабелязана и в чужбина. Специалистът е бил предложен за треньор на един от египетските грандове - Замалек, пише "Тема Спорт". Ръководителите на клуба са взели решение да уволнят наставника Хосам Хасан. Веднага след това специален комитет е подбрал 12 имена на чужди треньори. След обсъждане те са сведени до 7. Списъкът с тях е предаден за разглеждане на борда на директорите. Сред имената освен това на Младенов са още тези на аржентинеца Ектор Купер, бразилеца Серджио Фариас, сърбина Милован Райевац, португалците Пауло Дуарте и Пачеко, както и французина Бернар Симонди.

"Младенов има отлична биография - печелил е два пъти шампионската титла в България с ЦСКА (2003 и 2008 г.), като във втория случай отборът му не допуска загуба в шампионата - 24 победи и 6 равенства, при голова разлика 53-11. Освен това има опит в нашия футбол - през сезон 2010/11 беше начело на ЕНППИ", се казва в материал от египетската преса, представящ кандидатите за треньорския пост на Замалек.

През август тимът бе поет от легендата на Египет Хосам Хасан. След 3 мача в първенството обаче отборът има една победа и две равенства. Загуби обаче Суперкупата с дузпи от Ал Ахли, падна два пъти и в Африканската шампионска лига от Ал Хилал и АСВ Клуб. И това доведе до решение за неговото уволнение.

Малко вероятно е обаче Стойчо Младенов да изостави ЦСКА. Тимът е лидер след 11-те кръга в първенството. Младенов неведнъж е признавал, че е отхвърлил много оферти от чужбина през последната година заради ангажиментите си в ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички