Стойчо и Танев защитиха Ганчев за продажбата на Соу


Стойчо и Танев защитиха Ганчев за продажбата на Соу

1909 0

Футболният мениджър Лъчезар Танев, който в миналото е играл в ЦСКА, защити решението на клубното ръководство да продаде нападателя Али Соу в средата на сезона в Първа лига. Това, както е известно, доведе до оттеглянето от клуба на двамата главни спонсори Гриша Ганчев и Юлиян Инджов. 

"Ако Али Соу се трансферира за сумата, която се тиражира - 4 милиона евро, това е нещо, което трудно може да се откаже, имайки предвид бюджета на родните клубове, нивото на нашето първенство и т.н. Разбира се, когато продаваш един от най-важните си играчи, и то нападател, трябва да имаш готовност за привличането на подходящ футболист на неговия пост. Мисля, че от ЦСКА са помислили по този въпрос", заяви Танев за "Труд".

"Ако се опитам да направя сравнение, колкото и да е субективно, да откаже ЦСКА 4 милиона евро за свой играч, е като Севиля да откаже трансфер за 35-40 милиона в Барселона, Реал или някой от английските клубове. Трудно може да се случи", допълни агентът. Подобна позиция зае и бившият треньор на "червените" Стойчо Младенов.

"Не е приятно да продадеш най-добрия си нападател в лицето на Али Соу и съм сигурен, че той също не го иска. Но финансовият феърплей във футбола изисква приходите ти да са повече от разходите. ЦСКА има потенциал да замести Соу", заяви Младенов за същата медия.

"Гриша Ганчев е най-добрият собственик на ЦСКА в последните 10-12 години. Би било пагубно за клуба, ако той си тръгне от "Българска армия". В най-тежките времена за ЦСКА той беше единственият, който излезе и се бори една легенда да не изчезне от картата. Мнозина искаха да закрият нашия отбор, защото им е трън в очите. Но Ганчев не позволи това да се случи", каза още треньорът. А ето декларацията, която формално доведе до оттеглянето на Ганчев от ЦСКА. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички