Според официалната версия Гриша Ганчев напуска ЦСКА заради писмо от феновете


Според официалната версия Гриша Ганчев напуска ЦСКА заради писмо от феновете
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

6271 0

Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев се оттегля от клуба заради публичната декларация на фракцията Offenders, в която се критикува трансферната политика на отбора, и по-конкретно евентуалния трансфер на Али Соу в Ростов. Това поне е официалната позиция, която съобщиха от ЦСКА на извънредна пресконференция, свикана днес на стадион "Българска армия".

В понеделник вечер Ганчев заяви, че спира с издръжката на ЦСКА, а днес това бе потвърдено и от изпълнителния директор на "армейците" Пламен Марков. Той е провел разговор с Ганчев по-рано през деня, в който босът на "червените" е бил категоричен, че решението му е окончателно. Като причина се посочва гневната реакция на феновете от фракцията Offenders, но в публичното пространство се появиха и множество други версии за крайното решение.

Пламен Марков отбеляза, че Ганчев и Инджов ще изчистят всички задължения на ЦСКА към техни фирми. Акциите пък ще останат на разположение в клуба и ще бъдат предоставени на желаещите да ги закупят. Собствениците гарантират, че финансовото състояние на клуба е стабилно и няма да има никакъв проблем да завърши сезона, включително и по отношение на заплатите на футболистите и треньорския щаб.

"Имах разговор с нашите собственици, които са категорични в намерението си да приключат с финансовите си ангажименти към клуба с днешна дата. Г-н Гриша Ганчев счита, че в тази ситуация е невъзможно да продължи да издържа клуба", започна Пламен Марков, изказвайки официалната позиция на ЦСКА.

"В близките 2 седмици нашите собственици ще изчистят задълженията, които има футболният клуб към техни фирми. Това е важен момент, който държах да съобщя. Акциите на клуба ще бъдат подарени на желаещи да ги закупят, които ще бъдат на разположение във футболния клуб", заяви Марков, като на по-късен етап отбеляза, че е по-добре акциите да бъдат продадени, за да може клубът да бъде финансиран.

Собствениците гарантират, че финансовото състояние на клуба е стабилно. Клубът ще може да завърши сезона без никакъв проблем, така че играчи и треньори да не се притесняват за заплати и т.н.", добави още изпълнителният директор на "червените".

На въпрос каква е причината за решението на собствениците да се оттеглят от ЦСКА, Марков отговори: "Ситуация, свързана с недоволство на част от нашите фенове." Марков визира позицията на фракцията Offenders, в която се критикува трансферната политика на ЦСКА, и по-конкретно евентуалния трансфер на Али Соу в Ростов.

"Считам, че хората, които обичат ЦСКА, могат да създадат някаква платформа, с която да подкрепят под някаква форма Гриша Ганчев, за да изразят своето отношение", коментира Марков, след като журналист отбеляза, че Offenders са една малка част от феновете на ЦСКА и не са представителни за цялата армейска общност.

"Какво ще се случи след лятото? За голямо съжаление не мога да ви отговоря на този въпрос. Не се ангажирам с каквато и да е позиция. Дали ще търсим нови спонсори и собственици? Аз си мисля, че вероятно има такива сред хората, които писаха писмото (от фракцията Offenders - б.р.)", коментира Марков.

"Що се отнася до Али Соу, не малка част от нашите фенове искаха неистово неговата продажба до ноември месец. Предвид не толкова убедителните му игри. Поради силното му представяне преди празниците и в последния мач отново се появиха мнения, че трябва да остане. Само че клубът трябва да мисли и за финансовото си обезпечаване."

На въпрос дали причината за оттеглянето на Ганчев и Инджов може да е реконструкцията на стадион "Българска армия", Марков коментира: "Възможно е да има и такъв момент, но ние в разговора днес не сме го обсъждали. По-скоро си мисля, че не това е повлияло на решението им."

ПРЕДИ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА:

Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев хвърли истинска бомба в понеделник вечер, след като в отговор на позицията на "Офендърс" обяви, че приключва с тима от "Българска армия" и заедно с Юлиян Инджов се оттеглят от клуба. 

"Благодаря на цялата армейска общественост, че беше съпричастна с нашето дело. За всичката им любов към отбора.

Искам да кажа от мое име и името на моя съдружник Инджов, че ние прекратяваме дейността си в ЦСКА.

Желаем успехи на отбора - титла, купа на България и купа от Шампионска лига.

С уважение, Гриша Ганчев", гласи позицията на собственика на "червените" пред Topsport.bg. Според информации на спортното издание, Гриша Ганчев е непреклонен в решението си да напусне клуба (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички