Стамен Белчев е получил най-голямо доверие от ЦСКА, останалите напускат през няколко месеца


Стамен Белчев е получил най-голямо доверие от ЦСКА, останалите напускат през няколко месеца
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2499 0

ЦСКА се завърна през 2016г. в родния елит, след като прекара една година изгнание в третото ниво на българския футбол и исторически вдигна Купата на България. Този невероятен успех бе постигнат под ръководството на Христо Янев и Владимир Манчев, които прекараха близо една година и два месеца начело на клуба. Всичко обаче се промени на 24 август 2016 г., когато препоръчаният от Христо Стоичков Едуард Йорданеску пое "армейците". Това е началото на серия от промени в отбора, като последователно бяха сменени куп треньори, а някои се връщаха пак и пак.

Шест години по-късно, когато отново има криза на мениджъри в ЦСКА – кратка проверка показва, че именно Стамен Белчев – наследникът на Едуард Йорданеску, е получил най-голям шанс от собствениците на клуба. Това е единственият треньор, който е провел повече от една подготовка с отбора от 2016 година насам. Първият му престой на "Армията" започва на 28 ноември 2016 г. и завършва 4 дена преди 70-годишния рожден ден на клуба – на 01.05.2018. В този период тимът записва 36 победи, 18 равенства и 7 загуби, а няколкото възможности за трофеи така и не бяха реализирани.

Всички специалисти преди и след Стамен Белчев напускат клуба без да са прекарали и една година, а след бившият нападател се нареждат Милош Крушчиш и Добромир Митов с 8 месеца и 25 дни. Те бяха освободени през лятото на 2020 г., след като загубиха финала за Купата на България от Локомотив (Пловдив). Трети се нареждат Нестор Ел Маестро и брат му Никон, които прекараха точно 8 месеца начело на най-успешния български клуб.

Настоящият треньорски щаб в оставка – Стойчо Младенов и Анатоли Нанков, е прекарал точно 8 месеца и 20 дни, като активът им е 20 победи, 10 равенства и 10 загуби. Единственият трофей за "червените" през последните шест години дойде през миналия сезон, когато бе спечелена националната купа от Любослав Пенев и Пабло Гомез, които приключиха след само 3 месеца и 26 дни. Краят им бе съпроводен от куп скандали около лятната подготовка и лошата загуба от Лудогорец с 4:0 за Суперкупата на България.

Ето какви за вариантите пред ЦСКА!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички