Ръководството на Славия осъди хулиганите на ЦСКА, след като изпочупиха клубния им стадион


Ръководството на Славия осъди хулиганите на ЦСКА, след като изпочупиха клубния им стадион
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2069 0

Ръководството на най-стария столичен клуб Славия осъди случилото се на клубния стадион, по време на първата полуфинална среща между "славистите" и ЦСКА за Купата на България. Гостуващите фенове изпотрошиха част от седалките в сектор "В", откъдето изгледаха победата на любимците им с 2:0.

Привържениците на "армейците" запалиха голямо количество пиротехника в средата на втората част, а докато двата отбора очакваха играта да бъде подновена, почнаха да летят десетки седалки. 

Домакините потърсиха отговорност за случилото се и в полицейските сили, които не предприеха мерки по време на случващото се, а хулиганските действия бяха свързани с "развихрилата се напоследък "революционна" дейност за централната футболна власт на няколкото доскорошни величия в този спорт".

Ето пълния текст на декларацията, публикувана на официалния сайт на клуба:

"Ръководството на ПФК Славия 1913 АД остро осъжда поведението и действията на феновете на ЦСКА-София преди, по време и веднага след края на първия полуфинал за Купата на България между отборите на Славия и "червените". И настоява най-сетне да се потърси отговорност на всички, замесени в тези безобразия като участници и подстрекатели. Включително и на органите на реда, присъствали на мача със задача да предотвратяват и да неутрализират хулиганските изстъпления в сектор “В” на трибуните, а не да ги наблюдават и описват в протоколите. Това бе задача на делегата на БФС, не на полицията, на която нашият клуб заплати петцифрена сума за почасова надница на всеки униформен. За кой ли път пак и отново нямаше нито един хулиган, задържан или санкциониран?

Не се налага да добавяме факти, свидетелстващи за погрома. В прякото телевизионно предаване бяха показани подробностите. Видяха се добре вилнеещите футболни башибозуци, чуха се обидните им вулгарни скандирания и припявания. Зрителите от другите трибуни бяха втрещени, а акредитираните за мача скаути от Япония, Нидерландия, Полша и Германия напуснаха преждевременно стадиона, очевидно без никакво желания да си припомнят 70-те години на миналия век, когато футболното хулиганство в Европа бе в апогея си. Половин век по-късно агитката на ЦСКА-София е пълна с жалки подражатели, които са на път да ликвидират славата и авторитета на своя отбор и клуб.

Убедени сме, че агресията на “червените” фенове, намерила изява на нашия стадион, е част от развихрилата се напоследък "революционна" дейност за централната футболна власт на няколкото доскорошни величия в този спорт. И ги питаме - само с тях и по този начин ли ще настъпи новото летоброене в българския футбол".

Ето и ексклузивния коментар на Венци Стефанов след края на мача!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички