Спортният директор на ЦСКА: Това, което ни очаква няма да е футбол


Спортният директор на ЦСКА: Това, което ни очаква няма да е футбол
Снимка: Getty Images/Guliver

981 0

Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета говори пред радио TMW Radio, в което говори за подновяването на първенството в България. Според него провеждането на двубои без публика и в подобна обстановка ще бъдат само игри, но не и футо..

"Ще има само около седмица между настоящия и следващия шампионат. Това ще бъде критично за професионалните футболисти, тъй като се опасявам, че ще има доста контузени футболисти. До колкото чувам след първите мачове в Германия има около 15 мускулни травми. Индивидуалните тренировъчни сесии не могат да се сравняват с груповите тренировки. Стискаме палци, защото ще ни е нужен много късмет", сподели Джарета.

"Ще има напрежение. Това е ясно. Дори за играчите, които са изложени на физически риск. Ако бях играч щях да се притеснявам. Вероятно мнозина ще мислят за това, когато са на терена. Ако бяхме в пауза между шампионатите вероятно нямаше да подновим толкова бързо, но сега ни трябват парите от телевизионните права, а и мислим за хората, които гравитират около системата. Необходими са гаранции, за да рискуваме най-малко. Виждането на игра като тази е пародия - прилича на приятелски мач, няма публика, дори интензитета ще е различен. Това не е футбол. Това са само игри, а не футбол, в контекста на цялостното разбиране на думата - пълни стадиони, хора, които ядат сандвичи и пият бира. Това е футболът. Той иска своята част, а сега такава няма", допълни спортният директор на "червените". Междувременно се появи информация, че ЦСКА вече мисли за трансферния прозорец и ще иска да привлече четирима нови.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички