ЦСКА привлича поне четирима нови, двама, от които са българи


ЦСКА привлича поне четирима нови, двама, от които са българи

840 0

ЦСКА ще привлече поне четирима нови играчи за следващия сезон, като вече има набелязани конкретни трансферни цели и работи по лятната селекция. В плановете попадат двама млади и много перспективни български състезатели.

Както е известно, договорите на Албентоса, Давидов, Отабор и Анита бяха прекратени. Пинто и Джеси също си тръгват, тъй като и техните контракти изтичат. Към изхода гледат и таранът Юрич, а ще има и други, които ще разтрогнат след края на сезона. Така съставът на ЦСКА ще претърпи доста промени, пише "Тема спорт".

С оглед напускащите приоритетно ще бъде привличането на халфове и крила. В средата на терена тимът остава без Анита и Пинто, а през зимата си тръгна и Бикел, така че опциите за треньорския щаб ще бъдат доста оскъдни - Антов и Малинов. Клубът има договорка с Анита за евентуално негово завръщане, но това е малко вероятно да се случи.

По фланговете ЦСКА също ще търси подкрепления през лятото. Разочаровалият с представянето си Отабор вече си тръгна, а същото ще се случи и с Джеси, а много вероятно и с Кери. Така в Борисовата градина ще остане само Енрике като номинално крило. По фланга е използван и Евандро, който обаче е по-ефективен на върха на атаката, а и може да бъде продаден. Така "червените" ще трябва да привлекат поне две крила през лятото.

Селекцията обаче едва ли ще се изчерпи само с тези два поста и в зависимост от напускащите ЦСКА може да вземе също и защитник и нападател. В клуба обмислят да продадат Соу или Евандро, за да попълнят свежи средства. Жеферсон също е футболист, който ще бъде трансфериран заради твърде високата си заплата, а е със статут на резерва. През този сезон на "Армията" бяха привлечени 13 играчи, без да се броят върнатите преотстъпени. Само малка част от тях обаче се наложиха като титуляри.

А каква ще е съдбата на титулярния вратар, който също е чужденец - Густаво Бусато, вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Парите и спортът


Смешните суми, които клубовете плащали на звездите в зората на футбола

Доходите на футболистите от найй-висока класа в наши дни възлизат на десетки милиони евро. За своята кариера...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама