Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета също ще се раздели с клуба


Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета също ще се раздели с клуба
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

1391 0

Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета е един от чужденците, с които "червения" клуб ще се раздели, макар че не е футболист, а част от управата. Неговият договор обаче също изтича през лятото и според "bgdnes" той няма да бъде подновен (до този момент не са стартирали преговори).

Той имаше за задача да води на "Българска армия" перспективни чужденци, като най-дейна (и почти изцяло негова) роля имаше при пристигането на сънародниците му Диего Фабрини и Стефано Белтраме, като в момента само вторият е в ЦСКА.

Два са факторите, които убеждават "армейците", че нямат нужда от Джарета. Първо, разбира се, италианецът получава никак не малка заплата, а предвид чистката на чужденци заради кризата от коронавируса, ще бъде спестена значителна сума и чрез него.

Второ, предполага се, че от следващия сезон политиката на ЦСКА (а и на повечето отбори от България) ще претърпи пълна промяна и ще се разчита основно на български футболисти, което малко или много обезсмисля присъствието на Джарета, още повече, че бившият шеф в Удинезе далеч не се приспособи към българския футбол.

Директорът има предложения от второто ниво в италианския футбол (Серия Б) и най-вероятно ще продължи кариерата си в своята родина. Неговото семейство също предпочита да остане на Апенините. Междувременно, ЦСКА (заедно с Лудогорец) е сред тимовете, които взимат най-много пари от УЕФА.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички