След забраната за публика: Сектор Г отново плаши властта с протести


След забраната за публика: Сектор Г отново плаши властта с протести
Снимка: http://cska.bg/

1725 0

Организираните привърженици на ЦСКА от Сектор Г изразиха негодуванието си от последната заповед на здравния министър, която забранява публиката на стадионите. "Червените" запалянковци индиректно предупреждават управляващите, че ако не се намери "компромисен вариант", ще се влеят към антиправителствените протести.

Сектор Г недоволства от това, че заповедта забранява посещаването на футбол "на открито", но в същото време се прави изключение за тенис турнира Sofia Open, който се провежда на закрито, но ще бъде посещаван от фенове. Феновете са убедени, че могат да проявят дисциплина, както са го сторили на мача с Клуж (не на това мнение бяха от румънския тим), и да посещават мачове и занапред, спазвайки всички противоепидемични мерки.

Припомняме, че това не е първият случай, в който Сектор Г заплашва властта с протести. В началото на август феновете отново поставиха ултиматум на управляващите, след като публиката отново бе забранена. Само няколко дни по-късно властта промени решението си и отново разреши на феновете да посещават мачове (подробности си припомнете тук).

Ето какво пишат този път от Сектор Г:

Уважаема общественост,

От почти седмица вече е в сила разпоредбата за забрана на публиката по стадионите в Първа лига. Самите ние осъзнаваме реално тежестта на цялостната обстановка у нас, както го доказахме преди и по време на мача с "Клуж" в София. Смятаме, че по този начин би могла да протече абсолютно всяка една организация на нашите срещи и за в бъдеще.

Разбираме, че във вашите очи, организираните фенове на футбола у нас винаги са били основният проблем и необходимото зло, с което да бъдат оправдавани и замазвани редица проблеми и ситуации. Но не разбираме как може да е забранено посещаването на футбол "на открито", докато тенис турнирът "Sofia Open 2020" се провежда в "Арена Армеец" и то с публика?

Не разбираме също така и как нощните клубове и заведения работеха до последно, а някои от тях продължават да го правят и в момента, заобикаляйки закона и ползвайки вратичката, която самите вие "случайно" им оставихте с вашите наредби? Дали задаваме реторичен въпрос или наистина противоепидемичните мерки там са на изключително високо ниво и рискът от зарази е в пъти по-нисък от стадиона? Дълбоко се съмняваме.

Бихме искали да припомним на всички отговорни органи, начело с правителството, че ни предстоят мачове с ментето на efbet и вторият отбор на София от Подуене. Ако до тогава не бъде намерен компромисен вариант, който да удовлетвори всички замесени в тази неприятна ситуация страни, ще сме принудени да потърсим алтернативни места, на които да наблюдаваме нашите мачове.

Бъдете здрави!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички