След срещата: Какво е решението за ЦСКА и държавата и защо "нов стадион е мисията невъзможна"


След срещата: Какво е решението за ЦСКА и държавата и защо "нов стадион е мисията невъзможна"
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

3107 0

Съсобственикът на ЦСКА Юлиян Инджов говори пред медиите след важната среща със спортния министър Радостин Василев, на която трябваше да се реши как ще се процедира със стадион "Българска армия". Инджов призна, че към момента нов стадион е "невъзможна мисия".

"Искам да споделя, че има напредък в отношението на държавата към спорта. Надявам се скоро това да проличи. Скоро ще разберем за мерките и решенията за развитието на спорта. Разбрахме се да се изготви тристранна група от представители на ЦСКА, от Спортни имоти и от ММС, която група да разгледа досегашната ситуация и да излезе и изложи решение.

До 15 януари трябва да стане това. Трябва да се изясни стадионите държавни ли ще са, частни ли, ще остане ли издръжка. Ситуацията е различна. В Пловдив са общински, тук не...

За "Армията" е сложен въпроса заради Борисовата градина. Знаете за устройствения план, те не са благоприятни за клуба. Нашият план не може да се реализира и заради неизплатените суми за наеми. На този етап нов стадион на ЦСКА е невъзможна мисия.

Трябва да намерим компромис. Мисля, че има решения, които трябва да се дадат по съответния ред към управляващите. Парите трябва да се връщат под формата на инвестиции. Ние не можем да направим инвестиция като документите не са оправени. Ние като частно лице, не може да влагаме пари, ако няма нормативни уредби" - заяви Инджов.

Преди часове пък стана ясно, че ЦСКА все още не се е издължил към Бруно Акрапович.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички