След ЦСКА - Левски: СДВР отговори на въпрос как феновете внасят забранена пиротехника на стадиона


След ЦСКА - Левски: СДВР отговори на въпрос как феновете внасят забранена пиротехника на стадиона
Снимка: БГНЕС

12089 0

След всеки сблъсък между ЦСКА и Левски следват огромни санкции. Най-върлите запалянковци и на двата отбора пък не пропускат да покажат "пиротехническо надмощие" и често "червено-синият" дуел се превръща във война и извън терена.

Така бе и след последния им сблъсък (1:1), в който символичен домакин бе ЦСКА. Защо обаче не се взимат по-сериозни мерки и как така на стадиона винаги успешно се вмъкват забранени пиротехнически средства - бомбички, сигнални ракета и други?

Колегите от "Дарик радио" отправят това запитване към СДВР дни след голямото столично дерби. "Предвид организираните пунктове за проверка, как е възможно на спортното съоръжение да бъдат допуснати толкова големи количества бомбички, сигнални ракети и пиротехника?" - това е единият въпрос, който колегите задават.

Как феновете внасят забранени предмети на стадионите и получават ли външна помощ?

"Какви методи за внасяна на забранените предмети използват привържениците, които сте установили с течение на времето и практиката? Вярно ли е, че понякога те получават външна помощ, за да внесат тази част от хореографията си на стадиона и какво означава това?" - това пък са останалите по темата.

От СДВР отговарят на въпросите, макар и със значително закъснение. Те обаче прехвърлят отговорността на отбора, който е домакин. И по-конкретно на частната охранителна фирма, която домакинът е избрал (в случая ЦСКА).

"Съгласно действащото законодателство в Република България, спортни прояви могат да се охраняват от полиция и/или охранителни фирми, притежаващи лиценз за осъществяване на дейност по чл. 5 от Закона за частната охранителна дейност.

За въпросната футболна среща организатора ПФК ЦСКА – София е заявил охрана с частни охранителни фирми, които са ангажирани с пропускателен режим (проверка) на посетителите на отворените входове на стадиона, преди и по време на футболната среща, с цел предотвратяване внасянето на забранени предмети и вещи, опасни за живота и здравето на зрителите, с вътрешната охрана на съоръжение, охраната на пистата пред секторите, както и охрана на тунела към съблекалните и безпрепятственото излизане и прибиране на съдии, треньори и състезатели" - споделят от СДВР.

Освен това посочиха за какво точно отговаря СДВР и какъв е ангажиментът им.

"Ангажиментът на СДВР в конкретния случай, описан и в подписания протокол от работната среща е бил обособяване на резерв, който действа при необходимост и по разпореждане на ръководителя на мероприятието от страна на полицията, осигуряване на постове за контрол и регулиране на движението за времето и местата посочени в Заповед издадена от кмета на Столична община, както и съпровод на автобусите на двата отбора" - гласи още писменият отговор.

Припомнете си и огромните санкции, които от БФС наложиха на ЦСКА и Левски за изпълненията на техните фенове.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички