След адска скука и 3 подаръка при дузпите ЦСКА оцеля в Европа


След адска скука и 3 подаръка при дузпите ЦСКА оцеля в Европа
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

11820 0

Столичният гранд ЦСКА продължава напред в Лигата на конференциите, след като отстрани латвийския Лиепая във втория квалификационен кръг на надпреварата. След 120 минути адска скука на стадиона в Латвия двата отбора не успяха да си вкарат голове и се стигна до дузпи, при които Лиепая подари победата на "червените" с три изпуснати дузпи.

В 26-ата минута дойде най-чистото положение за гол до момента в двубоя. Евгений Берьозкин показа добър поглед върху играта и изостри атака на своя отбор с хитро извеждащо подаване към Миросавлиев. Таранът на Лиепая овладя в наказателното поле и опита удар по земя в близкия ъгъл, но топката премина встрани от страничната греда.

В края на частта ЦСКА можеше да открие резултата, като Жорди Кайседо на два пъти стреля към вратата на своя съперник, но и двата пъти стражът Звиердис се намеси и опази нулевото реми.

След почивката двата отбора не предложиха по-зрелищен футбол от показаното през първата част. В средата на полувремето Лиепая имаше няколко ситуации за гол, но не сполучи. ЦСКА пък не намираше път към противниковата врата и не създаде почти нищо опасно. В края на мача ЦСКА за малко да инкасира гол, но шпагат на Юрген Матей спаси "червените".

В продълженията на мача двата отбора продължиха да играят по начина, по който го правеха в предходните 90 минути. Георги Йомов беше замесен в две по-интересни атаки на "червените", които завършиха с неуспех. ЦСКА имаше и претенции за дузпа в края на първото продължение, които не бяха уважени от главния арбитър.

ЦСКА пръв започна с изпълнението на дузпи, като първата дузпа бе реализирана от Греъм Кери. След него точен бе и Жорди Кайседо. Лиепая се пропука при втората си дузпа, когато Ткачук изпусна. "Червените" обаче не успяха да реализират третата си дузпа, след като Ахмедов не можа да вкара.

Последва нов пропуск за Лиепая - този път от Шабала. Жеферсон бе точен при следващата дузпа, а Лиепая направи трети пропуск, за да подари победата на ЦСКА. Краен резултат при дузпите - 1:3 в полза на ЦСКА.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Първият мач между ЦСКА и Лиепая в София завърши при резултат 0:0 и днес "червените" се нуждаят от победа, за да продължат напред в надпреварата. След като головете на чужд терен вече не се броят, "армейците" могат да отстранят Лиепая само след успех в редовното време, евентуалните продължения или при последвалите ги дузпи.

Много "вода изтече" в ЦСКА в рамките на 7 дена след първата среща в България. През уикенда тимът записа победа с 4:2 в първия кръг на Първа лига за сезон 2021/22, но часове след това Любослав Пенев бе уволнен от поста старши треньор на отбора и на негово място застана добре познатият Стойчо Младенов.

СЪСТАВИ:

ЦСКА: Бусато, Турицов, Матей, Антов, Мазику, Кери, Юга, Чатакович, Баи, Кайседо, Вилдшут

Лиепая: Звиердис, Кейта, Шимич, Исайевс, Зюлевс, Ткачук, Бага, Биарозкин, Укпа, Додо, Миросавлиев

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички