Младенов: Вальо Антов е лидерът на ЦСКА


Младенов: Вальо Антов е лидерът на ЦСКА
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

7691 0

Предводителят на ЦСКА Стойчо Младенов говори пред журналисти на брифинг преди официалната тренировка на тима преди мача с Лиепая. Младенов акцентира, че се надява Валентин Антов да преодолее уплахата и да играе в европейския мач, тъй като счита бранителят за лидера на този отбор.

„Имахме възможност да обядваме, да починат. Сега ще направим целенасочена тренировка за утрешния мач. Работим по програма”, започна Младенов.

„Антов е под въпрос, все пак има още 24 часа до утрешния мач. Надявам се да превъзмогне уплахата и да се включи в мача, защото е много важен мач. За мен това е капитанът на отбора, лидерът на ЦСКА в този момент и неговото присъствие е много важно”, каза старши треньорът на "червените".

„Имах възможност тези дни да се запозная с Лиепая. Много балансиран отбор, тим, който играе футбол, но дава и възможност на противника да го прави. Няма агресията на типичната руска агресия, така че мисля, че ще стане един добър мач. Резки промени няма да правя, защото новостите, които искам, им е необходимо време. Ще се съобразим със схемата на игра, с леки промени и изисквания, които имам към играчите. Надявам се бързо да усвоят и изпълнят”, продължи Младенов.

„Не само в деня на мача или преди мача, то всеки ден поведението на състезатели и треньори трябва да е на високо професионално ниво. Надявам се всичко това, както психологически и физически, отборът да се отърси и да разгърне своя потенциал. Сега имаме основа, върху която трябва да надграждаме и да направим отбор. Познаваме се добре с Лиепая. Имаме информация за тях, но всеки един треньор се стреми да има силен коз на скамейката. Концентрирани сме и се надявам да реагираме подобаващо”, каза Младенов.

„Правилото за чужд терен, което е ново, дава възможност двата отбора да се стремят до самия край за победа. Това условие отваря футбола, докато преди един отбор, който има предимство с гол на чужд терен, беше по-затворен. В момента, който влизаме, всеки един треньор има нужда от време, но в ЦСКА няма такова. Бързо съм превключил на шеста, въпреки че има автомобили с по 9 скорости. Трябва ми време да се опознаем като хора, качества. Те мен, аз тях. Надявам се след този мач да имаме време да потренираме. Съществува вариантът дузпи, но се надявам ние да сме крайни победители. Говорили сме с Динчев. Изготвили сме програма, по която да се движим. Трябва да се подобрим във всяко едно ниво. Коментирали сме го тези дни, събрали сме информация какво е правено по време на подготовката и контролите. Всеки има различен стил на работа, моите са едни, на Любо са други. Играчите трябва да се съобразяват с всичко това. Те много бързо трябва да го възприемат това. В началото ще правим леки промени, а не бързи”, загатна още треньорът.

„Кирил Динчев е много важен като информация, служител. Той е отличен кондиционен треньор. Последните 3 години ЦСКА изглеждаше много добре физически. След 60-ата минута ЦСКА надиграваше съперниците си физически”, завърши Стойчо Младенов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички