Скандал в Гренобъл: Клубът обявил Фаетон за продажба след неподчинение, феновете бесни


Скандал в Гренобъл: Клубът обявил Фаетон за продажба след неподчинение, феновете бесни
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

11063 0

В петък ЦСКА обяви привличането на френския нападател Матиас Фаетон от Гренобъл. 23-годишният таран е национал на Гваделупа, а за потенциалния трансфер се заговори само 3 дни по-рано.

Гневът на феновете

Първият сезон на нападателя в Гренобъл се превърна в най-добрия в цялата му кариера, след като се отчете с 9 гола и 2 асистенции в рамките на 37 срещи от Лига 2. Това видимо впечатли феновете на местния тим, които избухнаха в социалните мрежи след обявяването на трансфера. 

Причината е, че Фаетон бива определян като най-добрия сред "алпийците", когато става въпрос за реализиране на попадения. На практика това сочи и статистиката, след като гамбиецът Бамба Сенянг е втори по брой попадения за Гренобъл в Лига 2 през миналия сезон, но вкарва с 2 по-малко. 

Неподчинението на гваделупците

Любопитно е да се отбележи, че денят, в който тръгнаха слуховете по адрес на Фаетон - 27 юни, е бил ключов за него и сънародника му Джордан Тел. Двамата са били изрично повикани от ръководството на клуба в Гренобъл, но те са избрали да останат в САЩ, където с Гваделупа се подвизават на "Голд Къп".

Местното радио La Première споделя в петък, че това ядосало босовете на "алпийците" и моментално обявили Фаетон за продан. Във Франция обаче се питат около бъдещето на другия национал, който остава в клуба, но още не се е присъединил към него след скандала на 27 юни.

Всъщност преди три дни двамата нападатели избраха да поведат нападението на френския департамент в първия кръг от груповата фаза за 2:2 с Канада, вместо да изпълнят желанието на шефовете си.

Вижте между кои позиции ще трябва да избира Саша Илич за Матиас Фаетон в ЦСКА!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички