Саша Илич ще търси оптималната позиция на нов в ЦСКА


Саша Илич ще търси оптималната позиция на нов в ЦСКА
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

9431 0

Ръководството на ЦСКА започна подсилването на офанзивната мощ, след като в петък обяви привличането на Матиас Фаетон от френския втородивизионен Гренобъл. 

Националът на Гвадалупе е поливалентен нападател, който може да оперира по цялата атака, а в допълнение е вариант и за играч зад тарана. Като атакуващ полузащитник обаче се включва изключително рядко.

Миналият сезон остава като най-успешния в кариерата на 23-годишния нападател, който в рамките на 37 двубоя се отчете с 9 гола и 2 асистенции в Лига 2 на Франция. 

Опциите пред Фаетон

Проверка на SportLive.bg показва, че през изминалата година Фаетон се е подвизавал най-често на върха на атаката и по левия фланг - по 11 пъти. Като таран обаче е бил по-успешен, тъй като реализира 5 гола, докато отляво вкара 2 пъти и асистира веднъж.

На практика това са двете позиции, които са били най-успешни за 23-годишния играч през изминалия сезон. Сега остава старши треньорът Саша Илич да реши къде ще ползва националът на Гвадалупе, който тепърва ще се запознава със сърбина и новите си съотборници. 

Video edited on Kapwing

Не е изключено Фаетон да заеме позицията на потенциалния напускащ Дюкенс Назон на върха на атаката, за който има оферти от Турция и Китай. 

Вижте кои са силните качества на Матиас Фаетон според ЦСКА!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички