Ще влезе ли в историята на ЦСКА? Саша Илич е пред невиждано постижение


Ще влезе ли в историята на ЦСКА? Саша Илич е пред невиждано постижение
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

3553 0

Треньорът на ЦСКА Саша Илич е възможно да се превърне в значима фигура в историята на клуба. Сръбският специалист може да постигне до нещо невиждано – да стане първият чуждестранен треньор, изкарал цял сезон на стадион „Българска армия“, пише „Мач Телеграф“. За целта той трябва да води отбора поне до края на настоящата кампания.

Иначе Илич е 15-ят чужденец, който е бил наставник на армейците. Легендата на Партизан постига много добри резултати начело на отбора и към момента се е бетонирал на поста. „Червените“ посрещат Нова година на върха в класирането в Първа лига.

Досегашните 14 специалисти отвън, които водиха ЦСКА, се разминаха с постижението да водят тима за цял сезон. Най-близо бе Енрико Катуци. Покойният италианец бе начело на ЦСКА в 25 от 26-те кръга на сезон 2000/01. Той бе сменен от тогавашния собственик Васил Божков през зимната пауза. На старта в пролетния дял „червените“ паднаха в Ловеч от Литекс с 1:4 за първенство и с 0:3 от същия съперник на четвъртфиналите за Купата. След това бе върнат и довърши сезона, но за обрат, както в битката за титлата, така и в борбата за Купата, вече бе късно.

От чуждестранните треньори шампион с ЦСКА е ставал само покойният Миодраг Йешич през 2005 година, а Национална купа има само съветският треньор Григорий Пинайчев през 1965-а. През 2002-а италианецът Луиджи Симони стигна до финал за Купата срещу Левски, но загуби с 1:3 на „Овча Купел“.

Преди 2 години пък Милош Крушчич загуби финал с ЦСКА от друг бъдещ треньор на тима – Бруно Акрапович, който във въпросния мач беше начело на Локомотив Пловдив. „Черно-белите“ надделяха над „червените“ с дузпи на стадион „Васил Левски“. Пак там през миналия сезон финал за SESAME Купа на България с ЦСКА загуби и Алън Пардю – с 0:1 от Левски.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Бивш шеф в ЦСКА засипа със суперлативи клуба и отсече: Скоро ще стане шампион!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички