Ще остане ли "Армията" непревземаема крепост от Етър?


Ще остане ли "Армията" непревземаема крепост от Етър?
Снимка: Кристиан Гърев

2445 0

В съботния следобед Етър ще има един последен шанс да победи ЦСКА като гост. Двата тима си съперничат от далечната 1960-а година, но "виолетовите" никога не са побеждавали на "Армията" в шампионатен двубой. 

Днес двата тима ще спорят в среща от 18-ия кръг на Първа лига. Срещата от 17:30 часа, която ще може да проследите НА ЖИВО със SportLive.bg, се явява предпоследна на 56-годишното съоръжение в центъра на София. На "червения" дом му предстои цялостна реконструкция през следващата година и след Етър ще гостува само Лудогорец в един бенефисен сблъсък за съоръжението.

Какво помни историята

Днес столичани са абсолютни фаворити, а разликата между отборите на база класиране е твърде голяма - първият срещу последния. Иначе съперниците подаряват на феновете футболни спектакли с интересни развои през последните години. 

Етър през лятото на 2019 г. направи 2:2 на "Армията", но през настоящия век в София има 4 загуби и въпросното реми при голова разлика от 4:11. През XX век в столицата се изиграват 24 срещи - 20 победи за "червените" и 4 ремита (61:16 за ЦСКА). 

Така възпитаниците на Светослав Петров ще имат възможност да шокират ЦСКА от 30-ия си опит на стадион "Българска армия". Наскоро Етър показа, че може да се противопостави достойно на 31-кратните шампиони, а днес атмосферните условия ще са пречка и късметът ще играе голяма роля.   

Ето къде да гледате ЦСКА - Етър НА ЖИВО по ТВ!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички