За споровете с феновете на ЦСКА, обвиненията в "лягане" на Лудогорец и завръщането на "Армията"


За споровете с феновете на ЦСКА, обвиненията в "лягане" на Лудогорец и завръщането на "Армията"
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1860 0

Бившият футболист на ЦСКА - Светослав Петров, отново стъпва на стадион "Българска армия". Този път обаче той носи цветовете на друг отбор - Етър, чийто треньор е.

"Армейците" приемат "болярите" в двубой от 18-ия кръг на Първа лига. Той ще се състои в събота (25.11) от 17:30 часа. Съвсем наскоро тези два съперника се срещнаха отново, но във Велико Търново. Тогава "червените" надделяха с 1:0 в мач, изпълнен със спорни моменти.

Възпитаниците на Нестор Ел Маестро определено не желаят да повторят трудната среща от старата столица. Подобни надежди от своя страна обаче таят и гостите. Пред "Тема Спорт" специалистът даде обширно интервю преди визитата си в Борисовата градина.

Какво каза той?

"За мен винаги е било огромно удоволствие да стъпя на “Българска армия”, независимо от повода. На този стадион са преминали най-хубавите ми години, постигнал съм най-големите си успехи и се чувствам като у дома си. Напрежение между мен и привържениците не е имало. То бе само от едната страна и аз нямам обяснение от какво бе продиктувано и защо", започна Петров и продължи с  коментара си за предходния двубой.

"В момента съм треньор на Етър и опитвам да направя най-доброто за себе си и за клуба, за който работя. Това че отборът ми стоя добре и бяхме на косъм да постигнем положителен резултат не мисля, че е повод за обвинения и нападки. Очаквам сега отново да има подмятания, но не ме интересува. Никой не може да ми отнеме това, което е в душата ми и ще изпитам удоволствие, че отново съм на “Армията”.

Светослав Петров печели титлата през 2003-та с "армейците". След като прекратява състезателната си кариера е помощник на Милен Радуканов в тима. С тях начело "червените" грабват Купата и Суперкупата на България. Той отвърна на твърденията, че влага всичко срещу ЦСКА, докато "ляга" на Лудогорец.

"До тогава имах един мач срещу Лудогорец, когато бях начело на Септември. И можете да видите какво стана на онзи мач. Не е сериозно да се сравняват и коментират по този начин различни двубои. Ето пример – десетина дни след срещата с ЦСКА имахме мач и с разградчани, но между тях и гостуване на Славия. За двубоя с Лудогорец не можех да използвам петима основни играчи, които бяха на линия срещу "червените".

Георги Ангелов, Кольо Станев, Пламен Димов, Мартин Моран, Шано бяха с контузии. На мен реално ми липсваха пет основни футболисти. На големите отбори, когато им “излезе” такава бройка футболисти се усеща, а какво да говорим за нас. Тук говорим за най-добрия защитник, най-добрия халф и така нататък. Кажете ми аз какво повече мога да направя и как да реагирам", добави той.

За репликата "Това не може да е ЦСКА"

"Със сигурност моите думи не са им били приятни, но споменът, който имам аз от ЦСКА е съвсем друг. Изискванията, които бяха поставени към нас, когато носех червената фланелка като състезател, а и след това като помощник на Милен Радуканов в първия отбор, бяха много високи. Ще дам пример от времето ми на футболист, който все още ми е много пресен.

Никога няма да забравя един домакински мач с Пирин, в който завършихме наравно. Съперникът тогава бе в дъното на таблицата. Феновете обградиха съблекалнята и не ни пускаха да излезем. Тогава основната реплика бе “Това не е ЦСКА. Нямате право да изглеждате така, когато носите червената фланелка”. Случвало се е да играем на “Армията”, да поведем с ранен гол, а след това да “върнем газта”, както се казва, което не се харесваше на привържениците и те започваха отново с тези викове и обвинения. Изхождайки от стандартите и изискванията, които е трябвало да покриваме като футболисти на ЦСКА казах, че отборът не може да изглежда по този начин", каза още наставникът, споделяйки очакванията си за мача.

Какви са те?

"Със сигурност мачът няма да има нищо общо с предишния. Ясно е, че ЦСКА ще са много по-мотивирани. Ясно е, че ЦСКА имат много по-добрите футболисти и двубоят ще е съвсем различен. А относно шансовете – започваме 11 на 11 при 0:0. Никога не ясно как ще протече мачът и как ще завърши. Да, Юга е наказан, който е основен играч в схемата на ЦСКА, но предполагам, че Хайнц няма да започне от пейката, както в Търново.

Те ще имат съвсем друга настройка, още повече фенове, на собствен стадион. Ние няма да се предадем. Моето верую е да играем стойностен футбол срещу всеки съперник, макар че по една или друга причина не всеки път се получава. Сега играем с ЦСКА на “Армията” и какъв по-добър повод да опитаме да покажем, че заслужаваме да запазим мястото си в елита", завърши Светослав Петров.

Наставникът на Етър отговори и дали вечният съперник на "червените" Левски има интерес към негов футболист.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички