Шефовете на ЦСКА с ключов ход за звезда на отбора


Шефовете на ЦСКА с ключов ход за звезда на отбора
Снимка: Ilian Telkedzhiev / LAP.bg

6799 0

ЦСКА ще предприеме важна стъпка към задържането на един от най-качествените си футболисти. Шефовете на стадион „Българска армия“ смятат да "вържат" за по-дълго в отбора Марселино Кареасо.

Колумбиецът съвсем скоро ще получи предложение за нов договор, пише „Тема Спорт“. 24-годишният халф акостира на „Армията“ преди точно година – на 5 септември 2022 г. и подписа с клуба за 2 сезона – т.е. настоящият му контракт изтича в края на настоящата кампания.

РЕШИТЕЛНИ ДЕЙСТВИЯ НА ШЕФОВЕТЕ НА ЦСКА

Ръководните фактори в ЦСКА ще направят нужните крачки, за да задържат един от основните футболисти в състава на Нестор Ел Маестро. Ако Кареасо не поднови договора си с „червените“ до 31 декември, след това той ще има право да преговаря с други клубове, където да премине като свободен агент през лятото.

Шефовете на клуба ще направят всичко възможно, за да го предотваратят, като са готови да предложат по-добри условия на колумбиеца. Той също се чувства щастлив в България и е съгласен да продължи контракта си. 

Преди да пристигне в ЦСКА през септември миналата година Кареасо бе играл единствено за Онсе Калдас в родината си, като има над 100 участия в местния елит. Любопитно е, че Марселино притежава и паспорт от Венецуела, от където е неговата майка, и твърди, че обича по равно и двете страни.

Кареасо пристигна на „Армията“ с визитката на дясно крило, но Саша Илич бързо намери истинската му позиция. Сърбинът първо го използваше зад централния нападател, а след това го върна още по-назад в ролята на вътрешен халф. Там колумбиецът може да използва най-добре силните си качества – динамика в действия на малък периметър и поглед над играта. Илич дори му постави прякор „Професора“. Досега Марселино има 31 участия, 3 гола и 6 асистенции за ЦСКА във всички турнири.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Нов проблем в ЦСКА: Поредна контузия е оставила нападател аут за двубоя с Берое

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички