Шампион с тима: В ЦСКА не получих бонус за титлата заради хитра схема


Шампион с тима: В ЦСКА не получих бонус за титлата заради хитра схема
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

8002 0

Бившият вратар на ЦСКА Евгений Хмарук обяви, че у нас клубовете използват "хитра схема" с подписването на договори с играчи. Молдовецът игра за "червените" през сезон 2004-2005 и спечели с тима 30-ата му титла на България. В края на кампанията той бе избран за най-добър вратар в тогавашната А-група. В този период собственик на столичния гранд бе Васил Божков. 

"Бях основен вратар на ЦСКА и това бе първата ми титла в кариерата. За клуба пък беше юбилейна - 30-а. В България за всяка десета спечелена титла добавят към клубната емблема звезда. Затова и фенове, и ръководство, и спонсори - всички много дълго чакаха този момент. През цялото първенство вървяхме успоредно с Левски, големият ни съперник. В края те загубиха точки, а ние трябваше да победим у дома кръг до края, за да си гарантираме първото място. До 90-ата минута резултатът беше 1:1, но в последната минута все пак успяхме да вкараме втори гол и да станем шампиони на нашия стадион. Бяха невероятни емоции. В края на сезона ме признаха за най-добрия вратар в българското първенство, което също беше много приятно", разказа Хмарук пред moldfootball.com.

Запитан дали е получил бонус за титлата, Хмарук заяви: "Знаеш ли, не. В България имаше много хитра схема с договорите. Всеки подписваше индивидуален контракт, в който се вписваха определени условия. Например, ако футболист изиграе 20 мача за сезона, получава бонус. Ако нападател вкара 10 гола, също получава бонус. В моя обаче нямаше вписани допълнителни условия. Беше най-обикновен прост договор. Дори бонус за спечелената титла не беше вписан".

43-годишният сега молдовец обясни и за наказанията в ЦСКА по негово време. "Това се решаваше от треньора - кого и как да глоби, ако някой закъснява за тренировки или нарушава режима", заяви той и сподели с какво още е запомнил България. "В ЦСКА съзнанието ми се промени напълно за тренировките на вратарите. В България успях да работя с много компетентен треньор на вратарите Стефан Трифонов. Той буквално напълно промени възгледите ми за много неща в тренировките. Оказва се, че на 27 години осъзнах, че тренировките и подготовката за сезона могат да бъдат различни", каза Хмарук. А кой чужденец е бил вариант за треньор на ЦСКА вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички