ЦСКА с голям шанс за нещо значимо в иначе обречения сезон в Лига Европа


ЦСКА с голям шанс за нещо значимо в иначе обречения сезон в Лига Европа
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

1958 0

Българският ЦСКА определено изживява истинско разочарование в груповата фаза на втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа. "Армейците" тръгнаха с големи надежди и неведнъж обявиха, че целта е само една - излизане от групата. Началото обаче бе голямо разочарование - поражение от ЧФР Клуж. Последва и най-доброто представяне - равенство с Рома, което върна надеждите, но след това бяха записани две поражения от швейцарския Йънг Бойс, който сложи край на надеждите.

ЦСКА е само с 2 точки и нито една победа от 5 двубоя. Нещо повече - тимът няма нито един отбелязан гол. И все пак, "червените" имат шанс за нещо значимо през тази иначе обречена кампания. Нещо, за което ще се говори с години напред. А именно - победа над италианския гранд Рома. Срещу "вълците" е последният мач за българския отбор в турнира през този сезон. Той ще се състои на Националния стадион "Васил Левски" в четвъртък (10.12). А при победа, то тя ще бъде прибавена към славните такива на ЦСКА в Европа.

На пръв поглед "армейците" са определяни като пълен аутсайдер, а фактът, че се изправят срещу съперник от подобно ниво, кара букмейкърите да ги отпишат напълно. Мачът обаче е без никакво значение за крайното класиране. Рома си гарантира първото място, а ЦСКА няма как да не завърши последен.

В българския тим обаче мотивацията ще е несравнимо по-висока - желанието за поне една победа в групите, финансовите средства, които ще постъпят при победителя (доста по-значими за ЦСКА, отколкото за Рома), престижът да победиш име като италианския гранд.

Шансовете за ЦСКА ще засилени и от факта, че в Италия очакват "вълците" да излязат с голяма част от юношите си. Според forzaroma.it треньорът Пауло Фонсека ще използва немалко непознати и все още нереализирали се имена в европейския футбол. Сред тях са двамата вратари Боер и Берти, защитникът Бутаро, халфът Бов и нападателите Завелски, Бамба и Чиерво.

"Едва ли Фонсека ще пусне всички тези млади момчета от отбора на Алберто Де Роси. Някои от тях до скоро бяха положителни за коронавирус, но със сигурност си заслужава да им бъде даден шанс, тъй като математически мачът е без значение за крайното класиране в групата" - пише изданието.

А след равенството срещу Клуж, играч на ЦСКА посочи какво се е променило в клуба след идването на Бруно Акрапович.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички