Следен от два английски тима, но не сред високоплатените: Каква заплата е взимал Матиас Фаетон във Франция?


Следен от два английски тима, но не сред високоплатените: Каква заплата е взимал Матиас Фаетон във Франция?
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

5148 0

Голямата трансферна новина до момента в днешния ден е новопривлеченият играч от ЦСКА Матиас Фаетон. Нападателят идва от френската Лига 2 от тима на Гренобъл, като спекулираната платена сума за правата му е около 2 млн. евро.

Неговото име се завъртя като опция за "червените" само преди няколко дни и то от френското издание RMC. Само 4 дни след излязлата информация вече всичко е договорено и играчът трябва да се присъедини към ЦСКА. Това ще се случи, след като приключи участието му в Голд Къп, където играе и Дюкенс Назон с Хаити. Именно Фаетон се очаква да замени Назон на върха на "червената" атака, ако се стигне до продажбата му.

Каква заплата е получавал новата звезда на ЦСКА във Франция?

Справка на Sportlive.bg в сайта "Salarysport" показва, че Фаетон не е бил сред високоплатените играчи във вече бившия си отбор Гренобъл. Той се намира в средата на таблицата от всички играчи, като седмичната му заплата е била 1 900 паунда, а годишната - 98,800 паунда. За сравнение най-скъпоплатеният играч в тима е Адриен Монфрей, чието възнаграждение се  равнява на 234 хиляди паунда годишно.

Не е ясно каква заплата ще получава Фаетон в ЦСКА, като от клуба вече обявиха, че и заплатената сума за правата му остава конфиденциална. Посочената по-горе сума бе спомената в няколко френски издания, както и в специализирания сайт "Transfermarkt".

Представянето му до този момент

Той е 23-годишен таран, който през изминалия сезон се е отчел с 10 гола и 4 асистенции в 43 двубоя за настоящия си клуб. За националния тим на Гаадалупе Фаетон дебютира през 2021 г. и до този момент разполага с 16 двубоя, в които се е отчел с 6 гола и 3 асистенции. В миналото таранът е бил собственост и на Гингам.

Интересът от други отбори

За правата на 23-годишния таран, роден в парижкото предградие Коломб, са проявили интерес Сент Етиен и швейцарският Йънг Бойс. Те обаче така и не са отправили конкретни оферти за играча. Само преди 3 години той е бил в полезрението на Нюкасъл, който е проучвал да го привлече. Няма обаче информация да е била отправена официална оферта за него. Името на Лестър също е свързано с интерес към атакуващия играч.

Сега обаче ще опита да блесне по българските терени, като сезонът започва след малко повече от 2 седмици. А в откриващия мач ЦСКА гостува на Хебър в Пазарджик и срещата вече има начален час.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички