Ексклузивно пред SportLive: Стамен Белчев за големите таланти на ЦСКА, Санянг и Сепси


Ексклузивно пред SportLive: Стамен Белчев за големите таланти на ЦСКА, Санянг и Сепси

16466 0

SportLive.bg по-рано в петък публикува първата част от интервюто със Стамен Белчев, в което специалистът коментира представянето на ЦСКА II през изминалия сезон и какви са целите на отбора. 

Той в пряк текст заяви, че възпитаниците му от "червения" дубъл не са напълно готови за представителния отбор на 31-кратните шампиони. Във втората част на интервюто обаче Белчев коментира детайлно представянето на част от младите таланти, които оцени високо. 

От изказванията на 54-годишния специалист става ясно, че той вижда потенциал във възпитаниците си, но е категоричен, че всичко е в техните ръце. 

В допълнение Белчев сподели коментар за новия поливалентен бранител на ЦСКА - Сейни Санянг, който не успя първоначално да замине с представителния тим за подготовката в Австрия и остана с дубъла. 

Като за финал извелият за последно "армейците" до груповата фаза на Лига Европа - Стамен Белчев, сподели и мнение за жребия в Лига на конференциите, който още във втория предварителен кръг противопоставя ЦСКА с носителя на румънската Купа - Сепси.

Втора част от интервюто

Дълго време работихте с Божидар Чорбаджийски, сега с брат му Георги. Откривате ли прилики и разлики между двамата, макар да играят на различни позиции?

- Не може да има прилики между двамата, освен че са братя. Техните функции са различни, предвид позицията им на терена – Божидар е типичен централен защитник, а Георги – офанзивен халф, от който съм много приятно изненадан през пролетта.

За мен той направи много голяма крачка към представителния отбор след страхотното си развитие, но отново подчертавам – Саша Илич ще прецени.

Илиян Антонов също показа добро развитие. Надявам се да продължат в същия дух и ритъм, за да може максимално по-скоро да имаме млади българи в представителния състав.

Всичко зависи от тях! Те трябва да бъдат отдадени на каузата ЦСКА и трябва да знаят, че футболът дава страшно много, но има и лишения, през които трябва да преминат.

Споменахте Антонов, който бе сред направилите най-голямо впечатление на феновете срещу Ботошани. Той и Чорбаджийски се отчетоха с няколко попадения през пролетта. Двамата ли показаха най-сериозно развитие през сезона? 

- Не, има и други момчета, които направиха добро развитие. Вратарят Алекс Божев, който бе изпратен в Литекс, също показа отлично развитие, а резултатите бяха пряко дело на треньорите в първия тим. 

Има и други момчета, но не искам да споменавам имена, за да бъдат здраво стъпили на земята. Днешната младеж, малко като ги похвалиш и едва ли не – все едно са станали шампиони. Нека бъдем малко по-скромни в хвалбите и да вършим повече работа. 

Марк-Емилио Папазов стартира миналия сезон при вас, след това изигра ключова роля в оцеляването на Хебър в елита… Следите ли развитието му?

- Да, разбира се, че го следя и много се радвам за него. Той успя да помогне на Хебър и най-вече показа, че има място в мъжкия футбол. Младите обаче не трябва да се примиряват с постигнатото – трябва постоянно да имат амбиции за растеж.

Миналата седмица Сейни Санянг бе представен официално, но поради визови проблеми не успя да излети за подготовката в Австрия. С Вас ли остана да тренира в крайна сметка?

- Да, тренира с нас. Първите ми впечатления за него за положителни, но няма да изпадам в подробности. 

Подлагате ли го на специален режим в тренировките, предвид по-големите натоварвания, които го очакват с първия тим?

- При нас са големи натоварванията по принцип, бъдете сигурни. Плюс това ми бе споделено, че той до преди 10 дни е играл двубои, така че няма нужда от нещо допълнително.

Коварен жребий за ЦСКА в Европа… Как оценявате шансовете в битката със Сепси?

- ЦСКА изтегли най-тежкия жребий за Европа. Мисля, че отборът на Сепси е преодолим. Всичко си зависи от нас.

Прочетете и първата част от интервюто на SportLive.bg със Стамен Белчев, в която той разкрива защо "червените" таланти още не са готови за ЦСКА!

АВТОР: КРИСТИАН ГЪРЕВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички