Саша Илич повежда атаката на ЦСКА в приятелско Вечно дерби, Димитър Пенев ще е треньор на „червените“


Саша Илич повежда атаката на ЦСКА в приятелско Вечно дерби, Димитър Пенев ще е треньор на „червените“
Снимка: Cska.bg

5583 0

Треньорът на ЦСКА Саша Илич ще вземе участие във Вечното дерби под надслов “Обединени в грижа за мъжкото здраве”. Сръбският специалист ще води атаката на „червените“. Треньор на селекцията пък ще бъде легендарният Димитър Пенев.

Самото приятелско дерби ще се поведе на 17 ноември.

Ето го официалното съобщение на ЦСКА:

„Саша Илич ще води атаката на ЦСКА, а Димитър Пенев ще ръководи тима от скамейката в приятелско Вечно дерби под надслов “Обединени в грижа за мъжкото здраве”. Двубоят се организира по инициатива на Аджибадем Сити Клиник. Треньорът на “червените” Илич, помощник-треньорът Милорад Пекович, изпълнителният директор Филип Филип и други бивши футболисти на ЦСКА, рамо до рамо с лекари от лечебните заведения на веригата Аджибадем, ще се изправят срещу бивши играчи на Левски в приятелски, благотворителен сблъсък. В ролята на треньори на армейския тим ще влязат легендарните Димитър Пенев и Джони Велинов.

Инициативата е част от информационната кампания „Обединени в грижа за мъжкото здраве“ на Аджибадем Сити Клиник и е посветена на Месеца на мъжкото здраве – ноември. В рамките на 60 минути, специалисти в различни области на медицината и едни от най-популярните лица на ЦСКА и Левски ще облекат еднакви екипи и ще играят приятелски мач, провокирайки мъжете към по-чести профилактични прегледи. В повечето случаи здравословните проблеми, засягащи мъжете, не се диагностицират навреме. Причината е страхът от преглед. Данните показват, че ракът на простатата е един от най-често диагностицираните в България. Той често се развива без симптоми и най- сигурният начин за благоприятен развой на заболяването са редовните прегледи при уролог и профилактичните изследвания. Препоръчва се всички мъже над 50-годишна възраст да бъдат преглеждани поне веднъж годишно от уролог, а тези с фамилна обремененост да започнат с редовните прегледи от 45-годишна възраст. Аджибадем Сити Клиник полага непрестанни усилия, за да повиши осведомеността за здравословните проблеми, засягащи мъжете. Ето защо с тази инициатива Аджибадем Сити Клиник, заедно с отборите на ЦСКА и Левски цели да привлече обществения интерес към регулярните прегледи и навременната превенция, както и да постави въпроса за личната отговорност към собственото здраве и излизането от зоната на комфорт.

Приятелският мач ще се проведе на 17 ноември при затворени врати по желание на организаторите. Видео от срещата ще бъде публикувано скоро след това.

Аджибадем Сити Клиник е най-голямата група лечебни заведения в страната, включваща  Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда,  Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Сърдечно-съдов център,  Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост,  Медицински център във Варна. Групата е част и от здравната верига на Аджибадем – една от най-големите медицински структури в Турция и региона. Глобално веригата е част от базираното в Малайзия публично дружество IHH Healthcare Berhad - световен лидер в предоставянето на висококачествени здравни услуги“.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Край на фенския бойкот в ЦСКА - ядрото на Сектор "Г" обмисля завръщане на стадиона?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички