Саша Илич: Имам високо мнение за Валери Божинов, Бандаловски и Иван Иванов


Саша Илич: Имам високо мнение за Валери Божинов, Бандаловски и Иван Иванов

3203 0

Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич даде обширно интервю пред сръбското издание Telegraf. Това е втората част от него, като можете да прочетете и първата, в която Илич бе запитан дали Лудогорец е на колене, след като е след ЦСКА в класирането.

Наставникът на "червените" говори за различни имена в българския футбол. Сред тях са Валери Божинов, Иван Бандаловски, Иван Иванов, Люпко Петрович, дори и Христо Стоичков.

- Има бивши съотборници от Партизан, Божинов, но не само той?

- Божинов, Бандаловски и Иван Иванов са хора, които са играли с мен в Партизан, които са в София и с които се виждам и прекарвам време. Имам високо мнение и за тримата – футболисти и в момента момчетата, които ми помагат, особено в началото в София.

 

- Божинов иска да стане треньор, може ли да го вземете в щаба си?

- Божинов беше помощник на Славко Матич в Септември, когато дойдох. Когато Славко си отиде, той също, записа се в училище за треньори в Италия и е на път да го завърши. В разговор с него - със сигурност амбициите му са тясно свързани с футбола. В този момент може би все още търси себе си – дали да бъде треньор, или мениджър, във всички случаи – иска да остане във футбола и да работи върху него.

 

- Люпко Петрович също се върна в България?

- Люпко е ​​легенда и на българския футбол - ЦСКА София и Литекс Ловеч, докато беше треньор и на Левски. Едно от големите имена в българския футбол, уважаван - в момента директор на Литекс. Всички, с които говорих за него, изказват суперлативи - той е човек, който е донесъл големи трофеи, побеждавал е големи отбори и има какво да се научи от него. Надявам се Люпко да дойде в София и да се видим.

 

- Наскоро се срещнахте с Христо Стоичков?

- Да, виждал съм Христо два пъти, доколкото знам - има акции в клуба, прекарва малко време в София. Приятен човек, една от най-големите легенди на ЦСКА, той много обича този клуб, пожела ни успех и беше много приятно да си поговорим тези половин час. Ако бяхме останали повече, щяхме да говорим за кариерата му, но той трябваше да си отиде. Той остави изключително впечатление и у играчите.

- Слуша ли се сръбска музика в България?

- Това не го знаех, но - да. Всички български играчи, не знам дали слушат българска музика, но нашата и нашите певци - да. Спомням си първото гостуване - нашата музика звучеше в автобуса. За тях е нормално. Сръбската музика за тях е топ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички