С Литекс, ЦСКА 1948 и Царско село: Всички мачове на Любо Пенев срещу ЦСКА - СТАТИСТИКА


С Литекс, ЦСКА 1948 и Царско село: Всички мачове на Любо Пенев срещу ЦСКА - СТАТИСТИКА
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2694 0

ЦСКА и Лудогорец си размениха ролите и към момента предстои за "червените" да гонят "орлите" и да не допускат по-сериозно изоставане. В първия кръг от месеци насам, който започва без "армейците" да са лидери, те ще трябва да спечелят срещу отбор, който има не по-малка нужда от точките.

Става въпрос за Хебър, който е предпоследен и се бори за оцеляване, като сблъсъкът е и в Пазарджик, което допълнително ще затрудни ЦСКА. Отборът показа и израстване под ръководството на... легендата на ЦСКА Любослав Пенев.

Със сигурност Пенев е поредният фактор, който ще затрудни задачата на Саша Илич и компания. Изненадващо или не обаче, до момента Любослав Пенев няма нито една победа срещу ЦСКА в общо петте мача, в които е ръководил тим срещу любимия си клуб.

ЦСКА играе много трудно срещу Любослав Пенев, но и успешно

Първите три случая, в които ставаме свидетели на това, са през сезон 2010/11. Тогава двата сблъсъка в първенството приключват при равенства (1:1 в София и 0:0 в Ловеч), а жребият за Купата на България ги събира на полуфиналите.

Там ЦСКА се класира за финала след два гола на Спас Делев. Вторият от тях дойде в последните минути, след като преди това Георги Миланов бе изравнил (краен резултат - 2:1).

Около десет години след това дойде и следващият такъв случай. Любослав Пенев пое за няколко месеца Царско село, който вече не съществува, а в този период се изправи веднъж срещу ЦСКА. Двубоят на "Българска армия" бе спечелен от "армейците" с 1:0, но успехът дойде много трудно - с гол в добавеното време на Юнус Санкаре.

Така стигаме и до престоя на Пенев в ЦСКА 1948. Там той игра срещу ЦСКА само веднъж - към края на миналата година, когато "армейците" спечелиха отново трудно - с 2:1. И отново голът падна в последните минути.

Така от пет двубоя на Пенев срещу ЦСКА той има три загуби и две равенства. Всеки един успех обаче е дошъл с минимална разлика за "червените", като тя е идвала в самия край на мачовете.

Сега мачът в Пазарджик ще започне в 18:00 часа. Ще можете да следите сблъсъка от Първа лига Хебър - ЦСКА НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички