Ексклузивно в SportLive: Ясна е причината около освобождаването на Браян Морено, ЦСКА изпуснал милиони


Ексклузивно в SportLive: Ясна е причината около освобождаването на Браян Морено, ЦСКА изпуснал милиони
Снимка: Колаж: SportLive.bg

14281 0

В първата неделя през 2024 г. ръководството на ЦСКА успя да изненада феновете си с новината, че един от голмайсторите през миналия сезон - Браян Морено, бива освободен. 

Първите стъпки в ЦСКА

Колумбиецът акостира на "Армията" преди точно две години по времето на Стойчо Младенов. Легендата обаче не се обвързваше с тази сделка и някъде там дойде прословутата фраза за "яйцата" и "омлета" (бел. ред. "омлет се прави с яйца, а шампион се става с качество", визирайки, че не е доволен от състава и зимните попълнения). 

Ситуацията около Морено винаги е била мътна и в България дори пристигна контузен. С времето обаче се напасна към обстановката и дори се превърна в "жокера" на Саша Илич. Той на няколко пъти спасяваше "червените" в обречени срещи, но разривът между колумбиецът и ръководство бил точно преди година. 

Офертата, причинила разрива

SportLive.bg разполага с информация от сигурни източници около клуба, че през зимния трансферен прозорец на 2023 г. е била отправена многомилионна оферта към ЦСКА за правата на Браян Морено. Тогава оценен от Transfermarkt на повече от милион евро - колумбиецът бива пожелан от московски елитен клуб. 

Морено бе сред голмайсторите на ЦСКА през сезон 2022/23

Не става ясно дали на "Армията" отхвърлят предложението с мисълта да изкарат повече пари в бъдеще от колумбиеца или го задържат заради моментната му форма, но пропадналата сделка се превърнала само и единствено в голям удар по амбициите на 24-годишния състезател. 

Морено напирал за сделката и след провала й разочарованието в играча било голямо. И случайно или не - след зимната подготовка през 2023 г. и приключилият трансферен прозорец - приносът на играча е минимален. Той се отчита общо с 2 гола в 8 срещи, а в деветата се контузва - загубеното дерби с Лудогорец през април. 

Играчът изчезна от радарите

След това се засили мистерията около футболиста. Имаше конкретни срокове за възстановяването му, но в крайна сметка то не вървеше по план. Играчът провеждаше рехабилитациите си в Колумбия и беше с наднормено тегло към месец август. Под ръководството на Ел Маестро има общо 35 минути в 3 срещи. 

В крайна сметка Браян Морено напуска като свободен агент след 39 срещи, 10 попадения и 2 асистенции. Вижте под какъв официален предтекст ЦСКА освобождава колумбиеца!

Още: ЦСКА отървава полузащитник от опитите му да се наложи в норвежкия футбол

Страхотно признание за млада звезда на ЦСКА! Християн Петров е обявен за най-изгодната сделка от Първа лига

Норвежец №3 в ЦСКА? 6 цифри в евро делят "червените" от поредния скандинавец

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички