"Ред Енимълс" заведе дело срещу ЦСКА 1948 заради емблемата


 "Ред Енимълс" заведе дело срещу ЦСКА 1948 заради емблемата
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

1572 0

Фирмата "Ред ЕНИМЪЛС" ЕООД е завела срещу сдружение "Футболен клуб Централен спортен клуб на армията 1948" в търговското отделение на Софийски градски съд.

Исковата молба е с номер 47426 от 3 юни. "Ред Енимълс" спечели на търг търговската марка и всички активи на фалиралото дружество на ЦСКА, като за тях бяха дадени 8 млн. лева. Въпреки това новакът в елита продължава да ползва емблемата и абревиатурата, която влиза в търговската марка, пише "24 часа".

По-рано и главният мениджър на клуба Стойчо Стоилов заяви, че ще се заведе именно такова дело. "Нали имат един файтон хора, ясно е кой е ЦСКА. Нямат право да използват тази абревиатура, запазена е от нашия клуб. Медиите не могат да използват тази абревиатура, предприети са съдебни мерки - да не могат да използват абревиатурата и емблемата. В България обаче явно всичко е възможно", заяви по-рано Стоилов. А какво заяви Димитър Пенев по темата с ЦСКА 1948 - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички