Разстроен Нестор Ел Маестро: Ако феновете играха, ЦСКА щеше винаги да е шампион


Разстроен Нестор Ел Маестро: Ако феновете играха, ЦСКА щеше винаги да е шампион
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

4734 0

ЦСКА допусна сериозно поражение от Лудогорец в дербито на петия кръг на Първа лига. "Армейците" загубиха категорично с 0:3 след много неубедителна игра срещу разградчани.

Треньорът на "червените" Нестор Ел Маестро изглеждаше съкрушен от видяното от своите възпитаници. Той не пожела да разкритикува отбора си, а вместо това погледна по-глобално на нещата.

Специалистът загатна за сериозни проблеми в клуба, без обаче да разкрива какви точно са те. Все пак, той сподели, че знае в какво се коренят те.

Къде се крие разковничето на "армейските" неуспехи?

"Много сме далеч от това, което искаме. Има едно или две неща в индивидуален аспект, които ми харесаха, но нищо повече", започна Ел Маестро след загубата и продължи.

"Да не забравяме, че не спечелихме срещу Лудогорец през миналия сезон от 3 опита. Факт е обаче, че завършихме на точка зад тях, а сега сме доста по-далеч. Нещо се е случило между края на изминалия сезон и този мач.

Това подлежи на много дълбок вътрешен анализ. Има повече от един фактор и няма един отговор. Аз имам свои, но не мисля да ги споделя.

Лесно е да се критикува. Не мисля, че мотивацията е проблемът. Разбира се, много е трудно, когато допуснеш 3 гола от статични положения срещу топ отбор. Трудно е, когато не вкараш първия си шанс и допуснеш попадение от ситуации, които не са голови. Настроението е много лошо, разбира се", добави наставникът и сподели как ще опита да се справи с това.

Какво следва за "армейците"?

"Не ме познавате, ако смятате, че това е моят стил. Да скачаш нагоре-надолу не е най-добрият начин да решиш проблемите си. Това може да ги задълбочи още повече", заяви сърбинът, отговаряйки на въпрос за потенциални нови попълнения в Борисовата градина.

"Трябва да вземеш калкулирани решения. Мисля генерално и разсъждавам какво да правя в този момент, утре и следвщата седмица. Не знам. Аз не съм човекът, когото трябва да питате", отговори той. Треньорът на ЦСКА направи любопитно изказване по адрес на привържениците и излезе с признание за свършената работа.

"Това са най-добрите фенове, страхотни са. Те винаги са великолепни, но за съжаление ние трябва да печелим точките. Ако те играеха, щяха да са шампиони всяка година, но не така стоят нещата във футбола.

На нас остава да работим сега, в автобуса, утре и през следващата седмица, за да се опитаме да се подобрим. Мисля, че утре е 15-ият ми ден тук и ще призная, че не показваме сериозно подобрение от първия ми. Проблемите са много сериозни. Не дойдох във фантастично функционираща машина. Давам всичко от себе си, към момента е това", завърши Нестор Ел Маестро.

Какво каза един от голмайсторите на "орлите" Кирил Десподов?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички