Радостин Василев ще остави на Министерски съвет да реши казуса с "Българска армия"


Радостин Василев ще остави на Министерски съвет да реши казуса с "Българска армия"
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3386 0

Спортният министър Радостин Василев пое ангажимент да не решава еднолично казуса за изграждането на нов стадион на ЦСКА. "Мач Телеграф" информира, че решението ще бъде взето от Министерски съвет.

На този етап се обсъждат два варианта на партньорство между ЦСКА и държавата - чрез създаване на смесено дружество или чрез концесия. Възможна е обаче и трета форма на партньорство. След срещата на министъра със собствениците на ЦСКА Гриша Ганчев и Юлиан Инджов стана ясно, че до септември трябва да излезе разрешително за строежа на "Армията".

Според първоначалните планове до декември 2023 г. стадионът трябва да е завършен. Все още обаче не е избрана най-удачната форма на партньорство. Депутатът Йордан Терзийски отправи няколко въпроса към Василев, сред които: „Анализиран ли е рискът задълженията на ЦСКА да станат изискуеми от кредиторите и какво би се случило със стадиона и въпросното дружество, при положение, че стадиона стане част от капитала на новото дружество чрез апорт? Възможно ли е да се повтори прецедента със стадион "Лазур" и възможно ли е един държавен стадион да попадне в частни ръце и то за погасяване на задължения от кредитори? Как е защитен интересът на държавата, която в случай е принципал в Сердика спортни имоти ЕАД?“.

От своя страна министърът заявява, че при започване на строителството ще има банкова гаранция и обеща да не пристъпва към по-нататъшни действия преди изчистването на задълженията към "Сердика спортни имоти".

Вижте и как нов в ЦСКА беше сравнен с Роналдиньо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички