Първо в SportLive.bg: ЦСКА мисли да не разчита на лятно попълнение през пролетта


Първо в SportLive.bg: ЦСКА мисли да не разчита на лятно попълнение през пролетта
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

7406 0

Ръководството на ЦСКА все по-усилено започва да работи по зимните си трансферни планове. На "Армията" обаче мислят както във входящ, така и в изходящ план, макар че в последно време по-рядко се разделят със свои футболисти. 

Бъдещето на млад талант

SportLive.bg научи от приближени до Сейни Санянг, че младият африканец може да смени клубната принадлежност през предстоящия зимен трансферен прозорец. 

Припомняме ви, че гамбиецът бе привлечен през лятото след силното му представяне по време на младежкото световно първенство. От самото начало той беше използван като титуляр от Саша Илич и Ел Маестро, но вторият бързо се лиши от услугите му. 

Афиканецът към днешна дата разполага с 9 официални срещи за ЦСКА, в които е записал точно 534 минути. Санянг обаче не е играл от успеха срещу Берое с 3:0, когато влезе като резерва, а в 4 от следващите 5 срещи остана извън групата. 

Ситуацията пред ЦСКА и футболиста

На "Армията" са в сложна ситуация, тъй като имат общо 8 футболисти без паспорти от Европейския съюз и треньорът на клуба има сложната задача да ги ротира, спрямо нуждите си. В същото време се очертава и натискът върху Санянг да се увеличи, тъй като е предвидено крайният защитник Брадли де Нойер да се завърне от тежка контузия през зимата. 

Така е много вероятно Сейни Санянг да бъде отдаден под наем през зимата. Той се завърна в игра за ЦСКА през уикенда и дори реализира в контролата срещу Литекс. Не изключено самият африканец да заиграе поне временно в Ловеч. 

Припомняме ви, че редица футболисти на 31-кратните шампиони се обиграваха край река Осъм през последните години, а един от тях бе и Християн Петров.

Българинът е с година по-голям от Санянг, но след 42 двубоя под наем в Литекс и след 6 отбелязани попадения се завърна в ЦСКА и сега е сред водещите футболисти на "Армията" и в младежкия национален отбор. 

Вижте колко плати ЦСКА за правата на Сейни Санянг през лятото!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички