Първо в SL: Легионер си хареса титулярно място в ЦСКА, в родината му го желаят за национал


Първо в SL: Легионер си хареса титулярно място в ЦСКА, в родината му го желаят за национал
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

3044 0

Новината на SportLive.bg от средата на месец октомври по адрес на "червеното" лятно попълнение - Сейни Санянг, търпи развитие. Вече ви споделихме, че африканецът е много вероятно да бъде пратен под наем през зимата извън ЦСКА, но до подобен ход може и да не се стигне. 

Желанието на играча и пречките пред него

Наши източници споделиха в дните след победата с 3:0 над Черноморец Балчик на 1/16-финалите за Купата на България, че младият бранител има огромното желание да се развива на "Армията" и е решен да се докаже пред Ел Маестро

Припомняме ви, че именно в турнирния сблъсък гамбиецът се завърна сред стартовите 11, след като дълго не попадаше в плановете на настоящия си специалист. В началото на кампанията Санянг рядко пропускаше двубой, наложен в последните срещи под ръководството на Саша Илич, но след това получи изключително периферна роля и рядко дори попада в групата на "червените".

Това до известна степен е продиктувано и от ограничението за играчи без европейски паспорти в състава, с каквито ЦСКА разполага с изобилие през този сезон и често именно младият африканец бива изваден.

Междувременно агентът и самият футболист работи здраво по оставането си в клуба и през втория полусезон, а и нещо повече - по-често попадане в стартовия състав на 31-кратните шампиони. 

Перспективата пред Санянг

На този етап добрата новина е, че крайният бранител е в добро здраве след визитата в Балчик. Той бе изваден от игра в заключителните 20 минути от срещата и се появиха информации, че може да е получил разтежение, но проблемът е бил крампа. Тя не му е попречила да тренира и преди шампионатното гостуване на Крумовград. 

В първия двубой между двата тима през юли Санянг изигра пълни 90 минути, а ЦСКА победи измъчено след шедьовър на Хайнц и скромното 1:0. Днес обаче е по-вероятно африканецът да остане извън състава, макар че получи броени минути и срещу Хебър в началото на седмицата.

И докато младокът се бори за титулярно място на "Армията", то в Гамбия се надяват Санянг скоро да стигне и до първия тим на националния отбор. Припомняме ви, че 20-годишният бранител изгря с младежкия национален тим на страната на Световното първенство до 20 години през лятото и моментално бе привлечен на "Армията".

Водещият проблем след сделката бе по-бавното напасване към европейския футбол, но въпреки малкото игрово време - в Гамбия виждат Санянг като алтернатива в отбрана до звездата на Лудогорец - Ноа Сонко Сундберг.  

Вижте каква сума бе заплатена за привличането на Санянг в ЦСКА!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички