Първи кадри от новата "Армия"! Страхотна визия, много лукс и малко седящи места (СНИМКИ)


Първи кадри от новата "Армия"! Страхотна визия, много лукс и малко седящи места (СНИМКИ)
Снимка: CSKA.BG

8412 0

ЦСКА официално представи готовия проект за дългоочакваната реконструкция на своя дом - стадион "Българска армия". Изпълнителният директор на клуба - Филип Филипов, редом с представители на фирмата-отговорник за строежа. 

От дадената пресконференция стана ясен капацитетът стоящи места на съоръжението, луксозните помещения и иновации, които ще включва, както и в какъв срок ще бъдат изпълнени всички планове. От казаното се разбра, че ЦСКА ще се подвизава близо 2 години на националния стадион "Васил Левски", а специалистите разкриха и колко ще струва новата "Армия" и кой ще осигури нейното финансиране.

Ще бъдат премахнати тренировъчните игрища. На тяхно място ще бъдат засадени много и различни видове дървета, за да се върна духът на парка. ЦСКА планира да премести специален тренировъчен център на базата в Панчарево, която ще се отнася изцяло за детско-юношеската школа. 

Комфорт

Ще бъдат предлагани храни и напитки. Ще има сериозен брой тоалетни помещения. Музеят и фенмагазинът ще заемат сериозна площ. Те ще бъдат поставени на два етажа и ще са в общо помещение.. В по-преден план ще се намират съблекални, стаи за допинг контрол.

Предвидена е зала за пресконференции с капацитет до 50 души. В съоръжението ще има ресторант и кухня, които ще работят целогодишно. Заведението ще бъде зареждано и от т.нар "сателитни кухни".

За картодържателите "silver ниво" ще бъде изградена специална зала, откриваща прекрасна гледка към терена. 

Капацитет и фасада

Общият капацитет на стадиона ще достигне 16 000 места (без правостоящи). Предвидени са много входове, които позволяват бързото и безпроблемно влизане на стадиона, както и такава евакуация. При нужда, съоръжението може да бъде изпразнено в рамките на 8 минути. Трибуните ще бъдат възможно най-близо до терена. 

Местата ще бъдат разпределени по следния начин:

"А" сектор - 2520 места

"Б" сектор - 1030 места за гостите и 3340 за домакините.

"В" сектор - 4540 места

"Г" сектор - 4570 места

Около 80 места ще бъдат осигурени за хора в неравностойно положение.

Сектор "А" ще бъде изпълнен с монолитна конструкция, а всички останали - със сглобяеми елементи. Всички те ще бъдат покрити с метална козирка. 

Теренът трябва да бъде винаги в перфектно състояние. Поради тази причина ще бъдат интегрирани системи за осветление на терена, както и такива за поддръжка на тревата. Старите осветителни "кули" ще бъдат премахнати, а на тяхно място ще бъде поставено LED-осветление. Озвучаването на стадиона също ще бъде от ново поколение. Фотоволтаична система ще намери място на покрива на стадиона, а нейната основна цел е редуциране на оперативните разходи.

Колко ще струва новият "Българска армия" и кой плаща?

Паркинг няма да бъде изграден, а ще бъдат използвани тези от периферията на съоръжението. Целта е строителството да приключи в рамките на 18 месеца. Клубът работи по намирането на партньор, който ще се заеме с управлението на "Армията". Очаква се той да струва между 80 и 90 млн. лева. Финансирането е осигурено изцяло от собствениците на клуба. 

Отговорниците за реконструкцията не скриха, че стадионът има общо както с този на Ференцварош, така и с на други европейски грандове, но ще бъде с уникална визия. 

Новият стадион по всяка вероятност ще запази "Българска армия" в името си. От клуба разкриха, че към момента няма никакви пречки за извършването на реконструкцията. 

Междувременно, "армейските" запалянковци се готвят да сътворят истинско шоу на настоящата "Армия" за дербито с Лудогорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички