Гол от засада не стигна на ЦСКА да бие Арда в Първа лига


Гол от засада не стигна на ЦСКА да бие Арда в Първа лига
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

7453 0

Столичният гранд ЦСКА не успя да победи тима на Арда (Кърджали) след равенство 1:1 като домакин в мач от 23-ия кръг на Първа лига. Жорди Кайседо откри с глава в средата на втората част, но в хода на атаката имаше засада на Георги Йомов, която убягна на страничния рефер. В продължението на мача обаче гостите получиха дузпа, която бе реализирана от бившия нападател на ЦСКА Тонислав Йорданов.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

ЦСКА започна активно срещата, като още в първите минути организираха няколко опасни атаки към вратата на Арда. На два пъти Жорди Кайседо можеше да изведе "червените" напред в резултата, но първо не успя да се възползва от хитро подаване на Греъм Кери, а след това не прецени отскока си при центриране и не успя да нанесе точен удар с глава.

В следващите минути двата отбора предложиха динамичен футбол с атаки към двете врати, но не успяха да създадат достатъчно чисти положения за гол. В 37-ата минута Арда можеше да поведе в резултата, след като бившият нападател на ЦСКА Тонислав Йорданов стреля опасно към вратата на "червените", но Густаво Бусато успя да отклони топката в гредата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В самото начало на втората част ЦСКА уцели греда. "Армейците" получиха пряк свободен удар от много малък ъдър, който предполагаше, че ще последва центриране. Вместо това Греъм Кери опита директно да обстрелва вратата и почти успя да вкара, но за негов малшанс топката кацна върху напречния стълб.

В средата на втората част ЦСКА успя да поведе в резултата. Пас зад отбраната на Арда намери Георги Йомов, който бе в положение на засада, но това убягна на страничния рефер. Йомов подаде към Федерико Варела, а той пък намери Жорди Кайседо с хубаво центриране, което таранът на "червените" успя да засече с глава и да вкара в мрежата на Арда - 1:0!

В следващите минути Арда опита да потърси изравнителен гол, но твърде плахо. ЦСКА контролираше играта и не позволи на своя съперник да създаде неприятности на вратаря Густаво Бусато. В самия край на срещата обаче Арда получи дузпа. Тонислав Йорданов застана зад бялата точка и изравни в 94-ата минута - 1:1!

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

"Червените" излизат в този двубой с мисълта за реванша в Купата на България срещу Лудогорец, който ще се играе в сряда в Разград. Заради предстоящия труден двубой треньорът на "червените" Любослав Пенев днес ще остави на пейката трима титуляри, които поради натрупани жълти картони рискуват да пропуснат реванша в Разград. Това са Юрген Матей, Георги Йомов и Брадли Мазику.

От Арда няма да могат да разчитат на Алекс Петков, който е аут заради натрупани картони. Милен Стоев ще остане на пейката, а за Жуниньо, който вече е възстановен, ще се решава в последния момент от Николай Киров. Тонислав Йорданов пък ще има възможността да се изправи срещу бившия си клуб. Същото важи и за Спас Делев.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЦСКА: 1. Густаво Бусато, 3. Жеферсон, 5. Федерико Варела, 4. Мено Кох, 8. Греъм Кери, 10. Георги Йомов, 11. Петър Занев (к), 14. Жул Кейта, 19. Иван Турицов, 21. Амос Юга, 30. Жорди Кайседо

Арда: 36. Васил Симеонов, 8. Милен Желев, 11. Александър Георгиев, 18. Иван Коконов, 19. Румен Руменов, 20. Деян Лозев, 27. Емил Мартинов, 33. Иван Тилев, 71. Пламен Крумов (к), 80. Лъчезар Котев, 98. Тонислав Йорданов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички