Дузпа измъкна Лудогорец срещу борбения Монтана, Кешеру с 15-и гол за сезона


Дузпа измъкна Лудогорец срещу борбения Монтана, Кешеру с 15-и гол за сезона
Снимка: Lap.bg

3645 0

Лудогорец победи трудно Монтана с 1:0 в мач от 23-ия кръг на Първа лига. Единственото попадение в срещата бе дело на Клаудиу Кешеру, който се разписа от дузпа в 72-ата минута. Това бе негово 15-то попадение за сезона в България!

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 5-ата минута Монтана отправи първия точен удар в мача, но Кахлина внимаваше и изби в корнер. Малко след това Кешеру изведе Вандерсон сам срещу вратаря, но Марио Кирев показа, че следи играта и излезе навреме, за да изчисти топката.

В 21-ата минута стражът на Монтана отново се намеси подобаващо, след като безобразна грешка в защитата на "сините" изведе Кешеру на стрелкова позиция, но Кирев спаси блестящо с крак. Пет минути по-късно Десподов намери Кешеру с ниско центриране, но ударът на румънеца от точката на дузпата мина на 1-2 метра встрани от вратата.

До края на полувремето нямаше по-опасни ситуации и двата отбора се прибраха в съблекалните при резултат 0:0 на почивката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 51-ата минута Вердон засече с глава хубаво центриране от корнер, но топката мина на половин метър над вратата на Монтана. В 68-ата минута влезлият на смяна Елвис Ману се озова на добра позиция, но защитник на гостите притича в последния момент и му попречи да нанесе завършващ удар.

В 71-ата минута Кирил Десподов стреля по диагонал от пряк свободен удар, но Марио Кирев отново бе на мястото си и успя да избие топката. Още в следващата атака Лудогорец получи дузпа за нарушение на Сенхаджи срещу Кешеру. Румънецът се нагърби с изпълнението и със силен удар в средата на вратата откри резултата в мача - 1:0!

До края на двубоя най-интересното събитие в мача бе появата в игра на Антон Недялков, който дълго време лекуваше контузия.

Така Лудогорец запази преднината си на върха от 9 точки и може да мисли спокойно за реванша срещу ЦСКА за Купата на България, който ще се изиграе на 13 април. Монтана пък остава в дъното на класирането и с актив от 19 точки. 

Стартови състави на двата отбора:

Лудогорец: 1. Кристиан Кахлина, 7. Алекс Сантана, 11. Кирил Десподов, 21. Драгош Григоре, 22. Жордан Икоко, 24. Оливие Вердон, 25. Стефан Баджи, 28. Клаудиу Кешеру - к, 82. Иван Йорданов, 88. Вандерсон, 95 Каули Оливейра

Монтана: 1. Марио Кирев, 25. Александър Башлиев, 13. Йордан Йорданов, 33. Стефан Цонков, 5. Реян Сенхаджи, 24. Давид Кики, 10. Владимир Айтов, 4. Радослав Терзиев, 23. Сергей Георгиев, 6. Янко Ангелов, 19. Росен Кръстев

ПРЕДИ МАЧА

През седмицата Лудогорец изигра тежък мач с ЦСКА от 1/2-финалите за Купата на България. В него отборът на Валдас Дамбраускас игра близо 30 минути с човек по-малко и е твърдо вероятно днес литовският треньор на "орлите" да направи повече смени в титулярния си състав. 

Лудогорец е лидер в Първа лига и се е устремил към 10-та поредна титла в шампионата на България. Разградчани не познават вкуса на поражението от 20 февруари, когато за последно бяха победени от Локомотив Пловдив. През есенния дял от първенството пък "зелените" победиха Монтана като гост с 3:1.

Отборът на Монтана е на 11-то място във временното класиране в Първа лига и е само на две точки от последния Етър Велико Търново. Момчетата на старши-треньора Атанас Атанасов победиха Локомотив София в контролна среща по време на паузата за националните отбори с 2:0. Преди това, в 22-ия кръг, "сините" завършиха наравно 1:1 с тима на Черно море. 

Последният успех на Монтана в Първа лига е срещу ЦСКА 1948. На 19 февруари на собствен терен тимът победи с 1:0 "червените", а единственото попадение в срещата тогава бе дело на Тони Тасев от дузпа!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички