Пуснат от ЦСКА без пари пише история в Португалия (ВИДЕО)


Пуснат от ЦСКА без пари пише история в Португалия (ВИДЕО)

16620 0

Авторитетното португалско издание А BOLA e впечатлено от бившия играч на ЦСКА - Давид Симао, който се подвизаваше на "Армията" между летните прозорци на 2016 и 2017 г. 

Историята му с ЦСКА

За "червените" той изигра 24 двубоя, в които се отчете с по 3 гола и още толкова асистенции, а за феновете на "червените" най-ярък спомен португалецът остави в последното си Вечно дерби, когато се отчете с 2 гола, първият от които - след минута игра от свободен удар от зоната на тъчлинията. 

Тогава на "Армията" Симао акостира под формата на свободен агент от скромния португалски Ароука, за който се подвизава и в момента, след като се завърна в клуба през зимата на 2022 г. - отново под формата на свободен агент, тъй като преди това гръцкият АЕК го освободи. 

Славното завръщане в Португалия

Трябва да се отбележат хвалебствията по адрес на 33-годишния полузащитник от португалската преса, тъй като той е сочен за основния "виновник" около настоящата ситуация на клуба - гарантирана квалификация за Лига на конференциите, след като тимът ще завърши пети или шести в крайното класиране. 

Издигнат на пиедестал

"33-годишният халф е главен герой по време на изключителния сезон за клуба. Лидер, разумен и решителен, той начерта впечатляваща линия от постоянство в играта си, винаги давайки на отбора желаната сигурност и баланс. Статистиката подкрепя тезата със страхотните числа на играча - 38 изиграни двубои, 36, от които като титуляр", пише А BOLA.

В заключение от изданието подчертават, че на футболиста съвсем скоро ще му бъде предложен нов договор, като през кампанията се отчете и с 3 асистенции в рамките на 30 шампионатни двубои.

За сравнение - през миналата кампания клубът завърши 15-ти, на едва 2 точки от зоната на изпадащите.

Вижте каква промяна около Вечното дерби прие БФС от следващия сезон!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички