Промени в ЦСКА след поредицата неуспехи: Младенов почва с чистката!


Промени в ЦСКА след поредицата неуспехи: Младенов почва с чистката!
Снимка: БГНЕС

6527 0

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов няма намерение да разчита на Йоан Баи в остатъка от сезона. Информацията идва часове, след като последното попълнение на “армейците” Браян Морено дебютира - при загубеното гостуване на Ботев Пловдив с 0:2.

Така футболистите, които може да се подвизават по фланговете, стават цели четири – в това число са другият новопривлечен през зимната пауза Маурисио Гарсес, както и родният национал Георги Йомов. Освен въпросните четирима – в бройката се включва и “любимецът” на червената публика - нидерландецът Яник Вилдсхут. Очаква се, обаче, той да премине в ролята на резерва, тъй като след привличането си записа 37 мача и се отчете само с един гол и четири асистенции.

Единственото попадение той отбеляза ефектно при домакинството на Рома, което “червените” загубиха с 2:3. Срещу Ботев Пд нидерландецът за пореден път изпусна чисто положение в ключов момент от срещата и така въпреки 22-та си мача в родното първенство, той все още несъумява да реализира положенията си. Опция за фланговете е и Кери, който пък в последните месеци е разкъсван от семейни проблеми, което се отразява на формата му.

25-годишният Йоан Баи бе привлечен в края на май от четвърта френска дивизия. За нещастие на феновете, французинът не успя да се адаптира адекватно, като за 17 срещи в първенството е отбелязал 3 пъти, като има и същия брой асистенции. В 7 от срещите е започнал като титуляр.

Ако Младенов запази поста си напук на неубедителните резултати от подновяването на сезона, освен Баи аржентинският плеймейкър Федерико Варела също се очаква да бъде освободен. Старши треньорът е недоволен от постоянните контузии на халфа. Варела бе титуляр при Любослав Пенев, но Младенов предпочита зад нападателя да играе ирландецът Греъм Кери. В последните 4 месеца Варела има едва 39 мин., като 31 от тях са в контролата с Динамо Москва.

Първият зачеркнат от Младенов беше Жуниор Нзила. 20-годишният Нзила има едва 2 мача за ЦСКА, като Младенов го е ползвал точно минута – включи го като тактическа смяна през есента срещу Черно море на „Тича”. Ръководството не успя да му намери отбор и така бившият неаполитанец продължава да тренира за здраве на Панчарево.

Така мачовете от подновяването на сезона отприщиха чистката в "червените", но има ли достоен заместник ЦСКА на контузилия се Юрген Матей?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички