Природата надделя! Прекратиха ЦСКА – Етър ВТ заради снежната покривка на „Армията“(ВИДЕО+СНИМКИ)


Природата надделя! Прекратиха ЦСКА – Етър ВТ заради снежната покривка на „Армията“(ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

5970 0

Тежките метеорологични условия в София доведоха до прекратяването на двубоя между ЦСКА и Етър Велико Търново. Двата тима  изиграха първото полувреме от срещата от 18-ия кръг на стадион „Българска армия“ под неспирно изсипващия се обилен сняг.

След дълго умуване в крайна сметка „червените“ и „болярите“ не излязоха на терена след почивката. Решението бе взето от длъжностните лица, след като подновяването на играта се забави с над 25 минути.

Така мачът ще трябва да се доиграе утре по същото време, поне според наредбите – от 17:30 часа. Иначе, първата част приключи при 0:0, въпреки че хората на Нестор Ел Маестро имаха сериозно предимство, но не успяха да превземат вратата на Мартин Величков, който пазеше като лъв.

"Болярите" играеха с човек по-малко от 13-ата минута, когато червен картон получи защитникът Георги Александров. Мартин Тошев от гостите пък тресна гредата в 28-ата минута.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят на стадион „Българска армия“ започна при обилен снеговалеж и тежък терен. Така се наложи линиите на игрището да бъдат оцветени в оранжево, което няма да позволи на ВАР да се намесва при засади.

Във 2-ата минута домакините изпълниха първия корнер в мача. Не се стигна обаче до сериозна опасност пред вратата на болярите.

Малко след това гостите пробваха слизане към пеналта на „червените“, но и Бусато не трябваше да се намесва.

В 8-ата минута Георги Александров влезе остро в краката на Марселино Кареасо около средата на терена. Съдията Кристиян Колев първоначално му показа само жълт картон. След това обаче Радослав Гидженов, който е на ВАР, привика рефера да види лично ситуацията. Така той промени решението си и изгони защитника на „болярите“ в 13-ата минута.

Веднага след това армейците пробваха да притиснат по-сериозно съперника си. В 15-ата минута Мартин Величков изчисти удар на Браян Кордоба в пореден корнер. След третия пореден ъглов удар стражът на „виолетовите“ изби в корнер шут и на Християн Петров. Последва неточен удар с глава на Кордоба.

В 22-ата минута и Шакич профука добра възможност да открие след пресечен пас. Австриецът не успя да уцели рамките на вратата.

В 28-ата минута едва не се стигна до шокиращ гол за Етър. Юношата на ЦСКА Мартин Тошев се озова зад гърба на защитата, след което стреля, но топката срещна десния страничен стълб след намесата на Бусато. При добавката пък Шахредин Букхолда не успя да прати топката в опразнената врата.

Последва временно прекъсване на мача, за да бъдат почистени линиите на терена.

ЦСКА продължи да владее инициативата на терена. Контраатаките на „болярите“ обаче също вещаеха опасности на тежкия терен на „Армията“.

В 40-ата минута Християн Петров върна топката от аутлиинията, но нямаше негов съотборник, който да засече топката. Само 120 секунди по-късно Мартин Величков за пореден път спаси гостите. Този път след удар на Джонатан Линдсет.

В 45-ата минута Назон бе изведен сам срещу стража, но защитник изби в пореден корнер.

Реферът даде 9-минутно продължение. ЦСКА обаче така и не успя да открие резултата. До паузата хората на Нестор Ел Маестро отправиха общо 15 изстрела, 3 от които точни. Домакините изпълниха и цели 10 корнера, а гостите не стигнаха до нито един.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Началото на втората част се бави заради обилния снеговалеж. Работници чистеха терена, доколкото е възможно с налични примитивни средства.

В същото време представители на двата клуба и длъжностните лица умуваха дали да се прекрати мача. Появиха се информации, че от ЦСКА са по-склонни срещата да не се доиграе, докато гостите са по-скоро съгласни да излязат на терена.

В крайна сметка след около 25 минути по-дълга пауза след първото полувреме се взе решение срещата да бъде прекратена заради тежките метеорологични условия.

Ето къде да гледате ЦСКА - Етър НА ЖИВО по ТВ!

Стартови състави 

ЦСКА: 1 Густаво Бусато, 19 Иван Турицов, 13 Браян Кордоба, 6 Християн Петров, 15 Тибо Вион, 17 Емануел Шакич, 26 Марселино Кареасо, 7 Джонатан Линдсет, 14 Тобиас Хайнц, 29 Майкъл Естрада, 9 Дюкенс Назон

Етър: 22 Мартин Величков, 6 Пламен Димов, 15 Георги Ангелов, 4 Георги Александров, 7 Кольо Станев, 77 Мартин Николов, 28 Николай Янков, 23 Мосес Кандидус, 29 Янко Ангелов, 24 Шахредин Букхолда, 9 Мартин Тошев

Преди мача

На "Ивайло" възпитаниците на Светослав Петров измъчиха до крайна степен 31-кратните шампиони, но в крайна сметка отстъпиха с 0:1 след гол на Кареасо и куп спорни ситуации. Сега те ще търсят положителен развой на "Армията" като през 2019 г. - 2:2.

Днес ще се изиграе и предпоследният двубой на 56-годишното съоръжение в центъра на София, където Етър никога не е побеждавал в шампионатна среща. 

Възпитаниците на Ел Маестро влизат в срещата от върха във временното класиране с 38 точки от 17 двубоя, докато Етър е последен с 8 пункта. Освен трайно контузените Брадли де Нойер и Юрген Матей - Амос Юга е наказан за "армейците", а за Етър отпадат Мартин Моран, Кордова и Мариан Иванов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички