Престижно: ЦСКА с най-добрата защита в Лига на конференциите дотук


Престижно: ЦСКА с най-добрата защита в Лига на конференциите дотук
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1421 0

ЦСКА има сериозен повод да се похвали от участието си в Лига на конференциите този сезон. Преди изиграването на последните квалификационни двубои "червените" са на върха в надпреварата в план защита, пише "Тема спорт".

Българският тим запази мрежата си суха в 4 от 5-те си срещи в турнира, като в петата допуснаха само едно попадение - при поражението у дома от Сейнт Патрикс. Отборът на Саша Илич дели първото място за най-добра отбрана с още 4 тима - Йънг Бойс, АЗ Алкмаар, Раков и Клуж.

Макар че Илич прекроява защитата си почти във всеки двубой, тя продължава да е относително стабилна. В 10 мача в първенството и в Европа тимът е инкасирал само 3 попадения, две от които от дузпа. Така Серж Атакаи от Сейнт Патрикс остава на този етап единственият футболист, разписал се срещу "червените" от игрова ситуация през сезона.

В 9 от тези 10 мача на вратата на ЦСКА беше Густаво Бусато, който вече има на сметката си 6 сухи мрежи. Ако столичани запазят мрежата си суха и в реванша срещу Базел, ще се поздравят с трето поредно участие в груповата фаза на евротурнирите. А ето какви важни новини обявиха от клуба във вчерашния ден. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички