Преобразен ЦСКА попиля ЦСКА 1948, Дюкенс Назон стана герой (ВИДЕО+СНИМКИ)


Преобразен ЦСКА попиля ЦСКА 1948,  Дюкенс Назон  стана герой (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

7974 0

ЦСКА доминираше тотално срещу ЦСКА 1948 в дербито на 9-ия кръг в Първа лига, но спечели само с 2:0. Хората на Нестор Ел Маестро бяха пълни господари на терена и съвсем заслужено стигнаха до успеха на стадион „Българска армия“.

В герой за армейците се превърна звездата им в нападение Дюкенс Назон. Хаитянинът заби и двата гола. Той откри резултата в 74-ата минута, а след това в 81-ата минута узакони триумфа на домакините. Ключова роля за успеха изигра и най-добрият футболист на "червените" Тобиас Хайнц.

Хората на Нестор Ел Маестро играха като преобразени и натискаха здраво съперника си още от първата минута. Възпитаниците на Николай Панайотов пък изиграха доста слаб мач, като не приличиха да себе си. Гостите създадоха изключително малко опасности пред вратата на Густаво Бусато - нито едно чисто голово положение, за разлика от тази на Даниел Наумов, където вреше и кипеше. 

ЦСКА 1948 успя да удържи мощния натиск на ЦСКА през първото полувреме. Наумов пазеше като лъв и не допусна топката да премине голлинията му.

След почивката все пак крепостта на гостите падна. За това помогнаха и грешките на ЦСКА 1948 в защита, от които домакините се възползваха. Така паднаха и двата гола. При първия сгреши Том Рапнуи, от което се възползва Хайнц, който намери Назон и той на празна врата откри резултата в 74-ата минута. След това при нова грешка хаитянинът удвои в 81-ата минута, за да узакони успеха на ЦСКА.

Победата е четвърта за армейците в петте им досегашни двубоя с ЦСКА 1948 на „Армията“. Веднъж двата тима завършиха наравно в края на миналия сезон, което се оказа и пагубно за ЦСКА в битката им за титлата.

Успехът изкачи тимът на Нестор Ел Маестро на 4-ата позиция във временното класиране. ЦСКА е с актив от 15 точки, колкото има и Левски, но „сините“ са с по-добра голова разлика. ЦСКА 1948 пък се установи на 7-ото място с 13 пункта, какъвто е активът и на родния хегемон Лудогорец.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна на много високи обороти и двата тима се понесоха в атаки от първите секунди, като пресираха дълбоко съперника. Първият удар дойде от Рапнуи в 3-тата минута, но той мина високо над вратата на Бусато.

Минута след това Емил Виячки влезе грубо в краката на Назон на няколко метра от наказателното поле. Кабаков отсъди нарушение, но не показа картон, което не се хареса на Дюкенс Назон. Топката бе поставена на удобна позиция, а зад нея застана Тобиас Хайнц. Той стреля директно, а топката не бе никак далеч от напречната греда, но все пак излезе в аут.

В седмата минута Ради Кирилов поиска дузпа, след като бе леко натиснат от Марселино Кареасо в наказателното поле. Фал нямаше как да бъде отсъден и Кабаков подмина ситуацията. Секунди след това и ЦСКА поиска 11-метров наказателен удар за игра с ръка на Стив Фуртадо, но и тези претенции бяха неоснователни.

В 11-ата минута Хайнц центрира в наказателното поле, а на върха на атаката се бе озовал Джонатан Линдсет. Вторият стреля с глава, но Даниел Наумов атрактивно спаси и изчисти в първи ъглов удар в срещата. След подаването обаче Чочев изчисти.

Домакините поискаха още две дузпи за игра с ръка, като обща третата такава сякаш бе най-основателна. При центриране на Фаетон топката срещна ръката на Рапнуи, но Кабаков подмина ситуацията.

В следващите минути гостите направиха доста нарушения, повечето от които спираха опасни атаки, но картони така и не последваха. Педро Енрике натрупа две такива в рамките на секунди, което вбеси домакините и последва реакция, заради която Кабаков показа жълт картон на човек от щаба на Ел Маестро.

В 24-тата минута Хайнц стреля много технично отдалеч и потърси далечния ъгъл. Там обаче Наумов отново се прояви атлетично и спаси.

10-ина минути след това Назон получи в наказателното поле и бе блокиран, но топката застана на пътя на Хайнц. Той опита от малък ъгъл да я прати в мрежата, но Наумов за пореден път блесна със страхотно спасяване.

В 40-ата минута дойде и първата ситуация за гол пред гостите. Ивайло Чочев опита изстрел от средна дистанция, но той попадна право в ръцете на Бусато и не затрудни бразилския вратар.

Малко след това последва пореден удар, след който се наложи намеса на Наумов. Този път Назон стреля от трудна позиция в близкия ъгъл, но българският страж се справи и в този случай. Макар и първоначално да не успя да улови топката, впоследствие предотврати корнера.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

На почивката ЦСКА 1948 предприе смяна. Реян Даскалов влезе на мястото на Парвизджон Умарбаев.

Двубоят продължи в същото русло – с натиск на футболистите на Нестор Ел Маестро, които обаче не успяваха да затруднят Наумов.

В 54-ата минута Педриньо центрира от ъглов удар, но Бусато успя да избие.

Три минути по-късно ЦСКА пропусна нов отличен шанс. Назон намери отлично Тобиас Хайнц, а норвежецът се озова сам срещу вратаря Наумов. В последния момент обаче Том Рапнуи се намеси и блокира шута на играча на армейците.

В 66-ата минута домакините получиха шанс да обстрелват вратата на Наумов от пряк свободен удар. Русев фаулира Хайнц, след което норвежецът шутира от около 22-23 метра, но стражът показа класа и отрази.

ГОООЛ! Крепостта на ЦСКА 1948 падна в 74-ата минута, когато Дюкенс Назон откри резултата. Рапнуи пробва да върне топката с глава към вратаря Наумов. В този момент Хайнц се възползва от грешката на французина, след което копна топката към Дюкенс Назон и хаитянинът я прати в опразнената врата – 1:0.

ГОООЛ! ЦСКА удвои в 82-ата минута, като отново реализира Дюкенс Назон. При бърза контраатака, Турицов отне топката, след което намери Юга, а той изведе Назон на стрелкова позиция и той разстреля Наумов – 2:0. Това беше петият гол на сметката на хаитянина от началото на сезона.

До края на двубоя окрилените домакини не допуснаха съперника им да опита да се върне в срещата и съвсем закономерно спечелиха дербито.

СЪСТАВИ

ЦСКА: Бусато, Турицов, Петров, Кордоба, Вион, Юга, Линдсет, Кареасо, Хайнц, Фаетон, Назон

ЦСКА 1948: Наумов, Виячки, Руни Уанкелай, Фуртадо, Рапнуи, Хелитон, Чочев, Умарбаев, Карагерен, Педро Енрике, Кирилов

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Преди сблъсъка ЦСКА заема осмата позиция с 12 точки, докато ЦСКА 1948 е шести с една повече. Сребърният медалист от миналия сезон обаче е с един двубой по-малко и при успех ще вземе сериозно предимство пред ЦСКА 1948.

ЦСКА 1948 има само една победа срещу именития си опонент в осемте им мача до момента в историята. Вече пет поредни сблъсъка "армейците" нямат поражение от ЦСКА 1948, но последният им дуел бе много болезнен.

В плейофите от миналата кампания двата отбора завършиха при равенство 1:1 отново на стадион "Българска армия". Тогава Иван Турицов пропусна дузпа в самия край на срещата, което до голяма степен коства и титлата за Саша Илич и футболистите му.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички