Шампионската титла или Купата на България? Добрин Гьонов каза какво предпочита да спечели ЦСКА 1948


Шампионската титла или Купата на България? Добрин Гьонов каза какво предпочита да спечели ЦСКА 1948
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

995 0

Изпълнителният директор на ЦСКА 1948  Добрин Гьонов изрази оптимизъм относно намесването на отбора в битката за шампионската титла в Първа лига.

Шефът при „червените“ сподели очакванията си преди дербито с ЦСКА на стадион „Българска армия“ тази вечер. Двубоят ще започне от 20:15 часа.

ОЧАКВАНИЯТА НА ГЬОНОВ ЗА ДЕРБИТО НА „АРМИЯТА“

"Срещат се два силни отбора, които досега не са показали всичко най-добро, с което разполагат. Може би ще има и напрежение. Мисля, че двубоят ще бъде съвсем различен спрямо миналата година. Тогава имаше и напрежение. И двата отбора са променени. Шампионатът е в различна фаза, в момента никой не гледа в класирането.

Отношенията между двете ръководства започват да намират добра работна среда. Все още има излишно напрежение. Всичко датира от 2016 г. Оттам се получи разрив в идеологиите. Истинските фенове на ЦСКА едва ли са доволни от това, което се случва, без значение от отбора, на когото симпатизират", заяви Гьонов в предаването „Арена Спорт“ по БНТ.

ГОЛЕМИТЕ ЦЕЛИ НА КЛУБА

"Целим израстване. Миналата година бе доста успешна. Това ни даде тласък към евротурнирите. Тази година се получи лек спад. Надявам се, че ще си върнем самочувствието и ще влезем в ритъм, за да се представим по-добре от миналата година и ако ни се отдаде възможност да атакуваме титлата. Възможно е, но не трябва да го мислим като голяма цел. Ако изградим силен отбор, ще се намесим в борбата за титлата. Много хора работят да постигнем тази цел.

Моята мечта ЦСКА 1948 да играе в евротурнирите се сбъдна. Предпочитам шампионската титла в сравнение с Купата на България. Трудно може да бъде прекъсната хегемонията на Лудогорец, защото работи много добре с рутина и добра база. През 2012 г. успяха да се възползват от лошото състояние на Левски и ЦСКА. Оттогава само надграждат", отговори той на въпрос  за целите на клуба през настоящата кампания.

КАК СЕ РАБОТИ В ЦСКА 1948

"Позицията старши треньор е трудно понятие в България. Трудно е да намерим правилен човек и затова даваме възможности на развитие на млади специалисти. На тях обаче им липсва опита. Любо Пенев и Николай Киров също са показвали, че могат да постигат резултати. Николай Панайотов сформира млад екип за малко време. Благодарен съм на всички, с които съм работил. Надявам се българският футбол да има повече млади треньори. Стойчо Младенов е специалист с мнение, останалите трябва да се вслушват в него.

Цветомир Найденов е близо до клуба, работата с него е положителна. В България няма достатъчно млади кадри. Излиза така, че чужденците излизат по-евтино на клубовете. Трябва да има сплав между чужденци и българи. Не трябва да има крайности в съблекалнята. Това е задължително. Ние имаме доста български национали. Гордеем се, че имаме национали. Това е възнаграждение за правилна и дългогодишна работа", разясни Гьонов как се работи на различните нива в клуба.

А ето откъде Гьонов ще гледа днешното дерби с ЦСКА на стадион „Българска армия“

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички