Предпочетоха го на Мондиал 2022 пред Кайседо и струва 4 милиона - това ли е новата "перла" на ЦСКА?


Предпочетоха го на Мондиал 2022 пред Кайседо и струва 4 милиона - това ли е новата "перла" на ЦСКА?
Снимка: GettyImages

7273 0

27-годишният Майкъл Естрада - това е националният таран на Еквадор, който преди броени часове спрегнаха в Южна Америка като потенциален нов нападател на родния ЦСКА

Неговият агент - Гонсало Варгас, сподели в родината на играча, цитиран от bolavip.com, че "армейците" са в пряка битка с втородивизионен испански клуб за правата на централния нападател. 

Ситуацията около национала

Съвсем скоро ще изтече наемът на Естрада в Мексико, където от година насам се подвизава за Круз Арул, пуснат от Депортиво Толука. Той бе продаден от Индепендианте през 2020 г. срещу 2.70 милиона евро. 

През последната година записа 24 срещи, в които се отчете с едва 3 гола и 1 асистенция. Това обаче не му попречи да получи повиквателна около Мондиал 2022 за сметка на бившия "червен" таран - Жорди Кайседо

Представяне с Еквадор

За родината си дебютира още през 2017 г. и до този момент е записал общо 40 двубоя, в които е вкарал 8 попадения и е дал 5 асистенции. Има по 3 срещи на Копа Америка и Световно първенство с представителния тим на страната. 

Интерес към играча и минало

Пред медиите в Еквадор Варгас уточни, че интерес има и от два местни клуба, но най-голяма е вероятността клиентът му да акостира в Европа.

До този момент той не е напускал на клубно ниво Северна и Южна Америка, след като има общо 249 официални срещи, разпределени между Депортиво Толука, Индепендианте, Макара, Ел Национал, Круз Азул и Ди Си Юнайтед.

Два пъти в кариерата на Естрада клуб плаща трансферна сума за него - Индепендианте на Макара през 2017 г. - 470 000 евро и Толука на еквадорците 3 години по-късно - 2.70 милиона евро. 

Към момента таранът бива оценяван на 2 милиона евро от портала Transfermakrt, като най-висока стойността му достига в края на 2019 г. - 3 милиона. 

Следете всичко най-интересно около ЦСКА със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички