Жеферсон за постижение в ЦСКА: Огромен подвиг, с който ще бъде белязана завинаги моята кариера


Жеферсон за постижение в ЦСКА: Огромен подвиг, с който ще бъде белязана завинаги моята кариера
Снимка: Lap.bg

2347 0

Футболистът на ЦСКА, който напуска в края на месеца, Жеферсон даде интервю в родината си, в което говори за престоя си при "червените" . Той коментира постижението си от 160 мача с червената фланелка, което го изравни по брой срещи с Ибрахима Гай.

Подвигът, с който ще запомни престоя си в ЦСКА

"Огромен подвиг, с който ще бъде белязана завинаги моята кариера. Когато пристигнах в София през 2018 г., не си представях, че ще играя 160 мача с фланелката на ЦСКА и ще стана чужденецът с най-много мачове. Това е отражение на отлично свършена работа на терена и извън него, моя професионализъм и начина, по който вярвах в ценностите на ЦСКА и също така как те вярваха в мен и моя футбол", каза Жеферсон.

Той сподели, че ролята му на терена малко се е променила при "червените" и е успял да играе в малко по-предни позиции.  "Тук успях да се развия още повече като професионалист и имах нови преживявания на терена. Успях да играя малко по-напред, като дефанзивен полузащитник и се представих добре в тази роля, като надградих качествата си. Отидох в ЦСКА, който искаше да отново да е голяма сила и сега виждам, че опонентите се страхуват и уважават много отбора" подчерта бразилецът.

Изправен пред ново предизвикателство

"Чувствам, че изградих красива история в ЦСКА, но е време да търся нови предизвикателства в кариерата си. Аз съм на 29 години и все още имам много бензин в резервоара. Сега е време да разсъждавам върху последния сезон, да обмисля възможностите, които чукат на вратата и заедно с моите мениджъри да определя следващата стъпка в моята кариера" завърши Жеферсон. Още след мача с Левски бранителят загатна в социалните мрежи, че това е бил последният му мач за ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички