Преди 15 мача: Кой е последният българин, вкарал за ЦСКА срещу Левски?


Преди 15 мача: Кой е последният българин, вкарал за ЦСКА срещу Левски?
Снимка: БГНЕС

4524 0

В голямото дерби на кръга от българската Първа лига ЦСКА ще опита да спре серията от четири поредни срещи срещу Левски, в които нито вкарва, нито побеждава. Последните два мача между "червени" и "сини" са спечелени от 26-кратния шампион.

"Армейците" не блестят със страхотна голова форма напоследък. В последните си шест официални мача те имат само един, в който са отбелязали над едно попадение - две, в последния им мач срещу Славия.

"Червените" ще разчитат най-много за головете на своя нападател Дюкенс Назон, който е в отлична форма от старта на 2023-та година. Малко вероятно е попадението да дойде от български футболист предвид два фактора, единият от които - липсата на утвърден такъв сред нападателите.

Справка на SportLive.bg показва, че всъщност български играч не е вкарвал за ЦСКА срещу Левски от 15-и май 2018 година, като след това са изминали още 14 срещи, в които не се е повторило. Тогава мачът между двата отбора завършва при зрелищното 3:2 за "червените".

Те откриват резултата чрез Енрике Рафаел (20'), но четвърт час след това Паулиньо изравнява (35'). През второто полувреме идва въпросният гол - той е дело на Кристиян Малинов (57'). Станислав Костов (78') и Рубен Пинто (90') също се разписват в онзи двубой. Този мач допринася и за това Левски да е с отрицателна голова разлика срещу ЦСКА през този век.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички