Последно сбогом! Привърженици на ЦСКА почетоха Миодраг Йешич, Люпко Петрович постави венци от името на Гриша Ганчев


Последно сбогом! Привърженици на ЦСКА почетоха  Миодраг Йешич, Люпко Петрович постави венци от името на Гриша Ганчев
Снимка: БГНЕС

3707 0

Фенове на ЦСКА пътуваха от София до Белград, за да почетат бившия наставник на "червените" Миодраг Йешич. Сръбският специалист, известен като Генерала, загина в автомобилна катастрофа на 8 декември.

Поклонението пред тленните останки на 64-годишния Йешич се състоя тази сутрин на тренировъчната база на Партизан в квартал Земун в сръбската столица, а погребението е днес от 13:00 часа, информира пратеникът на „БТА“.

Бившият старши треньор на ЦСКА и Литекс - Люпко Петрович, поднесе венци от името на собственика на "червените" Гриша Ганчев и от "армейския" футболен клуб от София.

Йешич е шампион на България с ЦСКА през 2005 година, а също така два пъти носител на Купата на България – през 2006-а с ЦСКА и през 2008-а с Литекс. Той също така два пъти печели Суперкупата на България с Литекс през 2007-а и през 2008-а година. Първият му период в ЦСКА е от 2004 до 2006 година, а за сезон 2007/2008 е начело на Литекс. През 2013-а година за втори път се завръща на стадион "Българска армия". Но първо пристигна в България като треньор на Славия, където поема работата на стадиона в Овча купел през 2002-а година, водейки "белите" до 2004-а.

По време на активната си състезателна кариера Миодраг Йешич играе в три клуба - Партизан (Белград), чийто юноша е, а след това в турските Алтай (Измир) и Трабзонспор. Има 8 мача и 2 гола за националния отбор на бивша Югославия. Треньорската му кариера продължава 25 години, минавайки през три континента – Европа, Азия и Африка. Последната месторабота на Йешич е клубът Ал Шула от Саудитска Арабия, но в края на септември е уволнен, тъй като тимът е чак 14-и в местната втора лига.

ВИЖТЕ ОЩЕ: "Червена" България потъна в скръб! ЦСКА, Сектор Г и хиляди "армейци" почетоха Йешич

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички