"Понякога с години": Спортният министър с притеснително изказване за "Българска армия"


"Понякога с години": Спортният министър с притеснително изказване за "Българска армия"
Снимка: CSKA.BG

1730 0

Министърът на младежта и спорта - Димитър Илиев, коментира надълго и широко част от актуалните теми в родния футбол и спорт като цяло. Той обърна внимание и на една от най-наболелите такива за феновете на ЦСКА.

В продължение на години "армейците" чакат разрешения от различни институции, за да реконструират своя дом стадион "Българска армия". Когато те най-сетне получиха всички тях през тази година, се появи нова спънка на финалната права.

Един-единствен човек съумя с жалба да "замрази" проекта в Борисовата градина. Илиев призна, че забавяне със сигурност ще има. Той не се ангажира със срокове, но част от думите му бяха силно притеснителни за "червената" общност.

Какво каза той?

"Има внесена жалба. Това със сигурност ще забави проекта. Не е приятно, защото ЦСКА тъкмо беше застанал на стартовата линия, а сега пак се влиза в някакви процедури, за които не е ясно колко време ще продължат", започна Димитър Илиев и продължи с надежда за бързо справяне с проблема.

"Ако искаме да забъркаме забъркаме в проблем нещо, пращаме го в съда. Оттам нататък започват да се точат нещата, понякога с години. Със сигурност ще има забавяне. Има общо дружество с ЦСКА. Надявам се бързо да се разрешат нещата, за да може да се стартира. Когато нещата влязат в съда и се пускат жалби, процедурите са дълги", призна той, обръщайки внимание и на евентуален строеж на нов национален стадион.

"Хоризонтът на нашето правителство не предполага построяването на нов национален стадион. Правим обаче проучвания за това къде е най-подходящата локация, колко би струвало и евентуално проектиране на такова съоръжение", завърши Димитър Илиев.

И докато "армейците" се чудят как да се справят с поредната жалба, държавата планира да раздаде по 30 млн. на клубове за нов стадион.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички