Появи се неочаквана "пречка" пред ЦСКА за строежа на новата "Българска армия"


Появи се неочаквана "пречка" пред ЦСКА за строежа на новата "Българска армия"
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

4360 0

Главният архитект на София - Здравко Здравков, сподели в интервю за "stolica.bg", че ЦСКА не е изпълнил две от трите задължителни условия, които са поставени от Здравков за строежа на новата "Българска Армия".

Гореспоменатото лице споделя, че е издал виза за строежа още през 2019 година, в която са вписани 3 задължителни условия, а до момента столичният гранд е успял да изпълни само едно-единствено.

Реконструкцията на "Българска армия"

"Още през 2019 г. съм издал виза за проектиране, в която съм вписал 3 задължителни условия – проектът да се съгласува с Министерство на културата, с РИОСВ и с проектанта на ПУП-а на Борисова градина - проф. Ат. Ковачев. Доколкото знам е изпълнено само последното условие и визата е съгласувана само с проф. Ковачев, с останалите 2 институции не знам да има положителен развой", категоричен е Здравков.

ЦСКА не е внасял нищо в НАГ

"Последно през м. май издадох нова виза за благоустрояване на пространството, разположено северозападно от съществуващата чашка на стадиона. До момента в НАГ не са внасяни проекти за стадиона, не знам и да са спазени изискванията за съгласуване с Министерство на културата и РИОСВ. Към настоящия момент съм се срещал многократно, както с представители на футболния клуб, така и със спортния министър и проектантите, които бяха ангажирани в този процес. Знам, че се работи, но не са представени документи, за да се коментира изобщо на реконструкцията на стадион "Българска армия", добави още главният архитект на столицата.

ВИЖТЕ ОЩЕ: ЦСКА предлага нов договор на Димитър Евтимов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички