Велислав Вуцов жегна Левски и обясни как Лудогорец надцака ЦСКА за титлата


Велислав Вуцов жегна Левски и обясни как Лудогорец надцака ЦСКА за титлата
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

5543 0

Бившият треньор на Левски - Велислав Вуцов, не е останал особено очарован от видяното от "сините" през изминалия сезон. Той сподели впечатленията си от изявите на столичния гранд с доза песимизъм.

Вече бившият наставник и на Янтра Габрово отговори на въпрос дали на "Герена" могат да бъдат доволни от четвъртото си място в крайното подреждане и класирането си в Лигата на конференциите.

"Няма как да се радва. Само подготовката, която направиха (в Дубай) и парите, които се платиха за нея и обезщетения за контролни срещи, това е кощунство. Ако се върнем по-назад и в началото на пролетта, Левски бе седми след загубата от Черно море. По-близо бе да не е в шестицата, отколкото да стане четвърти. След това се получиха още няколко лоши резултати, но се стабилизираха. Твърдя, че играчите на Левски като класа и цена не са за четвърто място", коментира специалистът в предаването "Спорт по ТВ1".

За драмата на върха 

Вуцов обърна внимание и на изключително емоционалната развръзка в челните места на таблицата в Първа лига. Лудогорец триумфира за 12-ти път в историята си, но със само точка пред ЦСКА, който пък изпусна лидерството си кръг преди финала.

"Лудогорец направи един наистина стратегически ход. Ако не се беше върнал Ивайло Петев, гарантирам, че с Шимунджа, Шивуджа… Какъв беше? Не знам откъде се появи този човек, но нивото на Лудогорец беше много ниско. Другото нещо - залагаше се само на чужденци. Целият щаб беше с такива, а при футболистите бяха игнорирали българите. Ивайло дойде, сложи всички на мястото им и промени дисциплината. И един слаб Лудогорец го направи шампион отново", добави той.

Биткатата докрай на "червените" и заслугата на Саша Илич

"За първи път мога да кажа, че футболистите на разградчани, едно 60-70%, не ми харесват. Според мен, ЦСКА спечели най-скъпото второ място в историята на футбола ни, защото парите, които похарчиха за него, са изключително много. Все пак малко не достигна на тима. Твърдя, че ЦСКА нямаше кой знае колко добри футболисти, но бяха толкова близо до титлата, защото на Саша Илич му се повярва. Всички застанаха зад него. Най-малкото победата в последния кръг над Левски показва, че в ЦСКА нещо е мръднато, докато при "сините" - нищо, за мое съжаление", завърши Велислав Вуцов.

Специалистът обвини ръководството на Левски в куп грешки, намесвайки и капитана на отбора.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички