По-малък клуб у нас спокойно може да се издържа от...глобите на ЦСКА и Левски


По-малък клуб у нас спокойно може да се издържа от...глобите на ЦСКА и Левски
Снимка: БГНЕС

3753 0

Въпросът за символичните средства, отпускани на по-малките футболни клубове у нас, било то от телевизионни права, субсудии или държавни средства, е болезнен и от дълго време е обект на много дискусии. Към момента обаче никоя от тях не допринася с нищо това да се промени.

Пари няма, но има?

"Пари няма", твърди неотдавна вицепрезидентът на Българския футболен съюз - Йордан Лечков, категоричен, че средства от любимата игра у нас не се крадат поради липсата на такива. Оказва се обаче, че само санкциите, наложени от Дисциплинарната комисия към БФС, са способни да издържат повече от един от по-нестабилните финансово клубове у нас.

С колко напълниха джобовете на ДК към БФС елитните ни тимове?

Проучване на "Мач Телеграф" разкрива, че от началото на настоящия сезон до момента ДК е наложила глоби в размер на близо 350 000 лева единствено в мачовете от Първа лига. В това число не влизат наказания за жълти и червени картони и такива от турнира за Купата на България. Тя представлява сбор от санкциите, наложени за феновете на елитните тимове. Те включват познатите провинения като боеве, запалени факли и димки, възпламенени бомбички, нецензурни скандирания и хвърлени предмети.

Обичайните заподозрени

Напълно в реда на нещата, най-пострадали в това отношение са ЦСКА и Левски. Двата столични гранда са се разделили с общо 144 450 лева през кампанията до момента, предвид че до нейния край има още 3 месеца футбол и "цената" на тези провинения по всяка вероятност ще нарасне драстично. Друг фактор, който трябва да имаме предвид, е продължителният бойкот на организираните привърженици на "армейците", които отсъстваха до края на зимната пауза у нас.

Така двата гранда държат цели 41,7% от глобите. Не е официално обявено къде и как се инвестират въпросните средства, но е ясно, че те се взимат директно от приходите от телевизионни права, за да бъде сигурна централата, че парите все пак ще стигнат до нея.

За разлика от България, където, логично, биват глобявани, в чужбина "армейските" запалянковци предизвикаха фурор с изявите си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички