Може да сте забравили, но: все още сме в играта за домакин на Мондиал 2030


Може да сте забравили, но: все още сме в играта за домакин на Мондиал 2030
Снимка: Getty Images/Guliver

1490 0

Преди около 4 години БФС направи огромна крачка към подобряване престижа на българския футбол, за която вероятно повечето от Вас вече са забравили. Единственият минус на тази стъпка е, че изобщо не е пропорционална на възможностите както на БФС, така и на България.

Става дума за съвместната ни кандидатура за домакинството на Мондиал 2030 заедно със Сърбия, Гърция и Румъния. Преди почти 4 години бе подписан Меморандум за разбирателство между четирите правителства за създаването на организационен комитет. Оттогава напредъкът не е никак голям.

Оказва се, че в международен план все още броят нашата и съседните три държави като възможен кандидат за престижното домакинство. Германското издание "Badische zeitung" написа, че сме част от конкурентите на Мароко, Португалия и Испания за големия форум след 7 години.

Другите кандидати, станали известни до днес, са южноамериканската (Аржентина, Чили, Уругвай и Парагвай), както и Саудитска Арабия. Решението за това кой ще приеме по-следващото световно първенство по футбол ще бъде взето догодина.

Ето какво ни е нужно, за да приемем мачове от Мондиал 2030 според бившия спортен министър Красен Кралев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички